1. #1

    The 3 second stuttering still persists after installing PATCH 4

    I have a GTX 760 SC 2gram, AMD A-10 5800k APU 3.8ghz, 8g RAM. I have the latest Nvidea drivers (347.09) & Patch 4 installed. The stuttering still happens every 3 seconds..... UBISOFT DIDN'T EVEN FIX IT..... Even if I run the game on the very lowest settings it doesn't make any difference... What the heck is going on??? We waited over a month, for what??

    Here are videos of the SAME problem happening even after Patch 4 is installed.

    https://www.youtube.com/watch?v=LJx1NnYyEOc

    https://www.youtube.com/watch?v=3zwXxXy66YM
    Share this post

  2. #2
    Originally Posted by Shaftex Go to original post
    I have a GTX 760 SC 2gram, AMD A-10 5800k APU 3.8ghz, 8g RAM. I have the latest Nvidea drivers (347.09) & Patch 4 installed. The stuttering still happens every 3 seconds..... UBISOFT DIDN'T EVEN FIX IT..... Even if I run the game on the very lowest settings it doesn't make any difference... What the heck is going on??? We waited over a month, for what??

    Here are videos of the SAME problem happening even after Patch 4 is installed.

    https://www.youtube.com/watch?v=LJx1NnYyEOc

    https://www.youtube.com/watch?v=3zwXxXy66YM
    I'm gonna bump this thread until Ubisoft takes this seriously. I'm getting really fed up with these so called patches that don't fix anything.....
    Share this post

  3. #3
    Same here, well now we have to wait a month for another patch that does nothing.
    Share this post

  4. #4
    Just remember this issue with Unity when you see Victory sitting on the store shelf.
    Share this post

  5. #5
    I'm having the same problem, none of the patches have addressed the stuttering, I now also have the SLI flickering in the latest patch. I've already contacted my retailer for a refund, I'm done waiting. I've played every single AssCreed game, but now I'm done.
    Share this post

  6. #6

    im not..

    Im was Experiencing also some minor Glitches and 3 second delays!

    But Since Patch 4 its gone...
    I have a bd75 mb-with I5 3470 Processor and 8` Gig Ram, with a Radeon 280 x (3gig) and the Games Runs smoothly
    with all high End effects on !!

    Im Glad to Say i don`t Have any Problems other then Connection Issues wich are sometimes annoying but i can live with...
    Share this post

  7. #7
    hven's Avatar Junior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    3

    Background applications could be the problem....!

    At first I had stuttering in the sound while playing Unity. First I was blaming Ubisoft for this.... primairy reaction.... but than I also checked which applications still were running in the background and I just uninstalled some that I didn't use on a monthly basis. And before I start Unity I will "exit" some resident applications in de Taskbar (like iTunes helper, NAS-clients, Sync clients, Image software, virus and mallware scanners, etc). Now I don't have any problems at all. I hope it will help some of you to enjoy this beautiful game.
    Share this post

  8. #8
    Originally Posted by hven Go to original post
    At first I had stuttering in the sound while playing Unity. First I was blaming Ubisoft for this.... primairy reaction.... but than I also checked which applications still were running in the background and I just uninstalled some that I didn't use on a monthly basis. And before I start Unity I will "exit" some resident applications in de Taskbar (like iTunes helper, NAS-clients, Sync clients, Image software, virus and mallware scanners, etc). Now I don't have any problems at all. I hope it will help some of you to enjoy this beautiful game.
    i tryed closing ALL even the explorer.exe and still fps drops like day 1
    Share this post

  9. #9
    In my case stuttering started after 1.4 patch..... I just do not know what to do with this game anymore, its like having sex in clothes really...
    Share this post

  10. #10

    4 Patches. Lag Spikes are still there... Unbelievable.

    First of all, this problem is not stuttering. This is a "lag & freeze spike". Stuttering is slightly different from this particular issue that we're having.

    I have some weird findings about this subject which i was suffering from day one, like the rest of you. Here are some threads from Nvidia Forums about the subject, referring to the exact same problem:

    https://forums.geforce.com/default/t...ramerate-dips/
    https://forums.geforce.com/default/t...ring-problems/

    and some more examples from youtube:

    https://www.youtube.com/watch?v=bYTJcnUnYVY
    http://www.youtube.com/watch?v=Pn0sFqEdu-o


    Same exact thing happens with my MSI GTX 680 Lightning with 2 GB VRAM (suprised?) + i5 3570K. Oddly enough, my Clevo P150EM notebook, which has GTX680M with 4 GB VRAM does NOT have this issue !

    And also, i monitor VRAM usage while playing and it drops from 2038MB to 1815MB when it starts to stutter / spike.
    When it stays at 2034 MB until a cutscene, everything is fine. At the cutscene, suddenly it drops to 1815 MB and spikes start again. Arno's and other characters robes, hair are all over the damn place each time the spike hits. And that camera changing each time the spike hits, is the time where this s*** gets ugly and makes the game not playable anymore.

    Finally, let me say that, this is a major, major issue... This is not something i want gone from the game in order to satisfy my eye-candy. This Makes the game completely UNPLAYABLE.

    4 Patches. Four. Unbelievable. If this issue's name is not on top of your "PC Specific Issues" title next time, this is going to be the last Ubisoft game I'll ever buy.
    Share this post