Hejka, kiedyś grałem, przed wpowadzeniem Akademii i wróciłem do gry, wybierając ponownie Nekropolie, ale...
Kilka kart doszło i mam lekki problem.
Mam dosyć szybki start.
Spamuje wroga swoimi jednostkami.
Brakuje mi chyba czarów, ofensywy jakieś innej niż jednostki najprawdopodobniej.
Słabnę mocno w późniejszej fazie gry.
Szybko wytracam karty z ręki.
Chciałbym skupić się na zdobywaniu przewagi i na takich jednostkach, jak arcylisz i prządka księżycowego jedwabiu. Jednak dochodzę do wniosku teraz, ze chyba będzie lepszy skład prządka księżycowego jedwabiu i wampiry. Mam 63 karty, większość to jednostki kosztu 3 następnie kosztu 1 i 2, 4 i 3 chyba kosztu 5. Czary mam na poziomie 1-4 (tylko dwie czwórki) i łud szczęścia od 1-3(głównie ogniska). Mam jeden budynek.
Przede wszystkim mam pytanko, na jakiego bohatera z nekropoli polować i jak pozyskać więcej kart z nekropoli? Jakieś uwagi? rady? Jakie jednostki używać? Jakich nie?
![]()
Obecnie seria jest najlepsza,więc nie masz na co polować :P. Ja gram w sumie tylko open, ale po kolei:
-Przejdź kampanie jak nie skończyłeś
-Wywal upiory pustki, elfy i wywierny
-wywal zombie z trucizną i zielone lamasu za 5,
-wywal łuty te które dociągają 2 karty, w ostatnim dodatku, wyszła karta która daje Ci 3 za 3 surowce, jak naprawdę potrzebujesz to dodaj ze dwie
- wywal duchy za 2
Na razie kupuj pakiety podstawowe, bo brakuje Ci najważniejszych kart pod nekro:
banshee, atroposa, gejzerów i soulreavera(ten co zabija za 4)
Jak możesz, wklej swoje wydarzenia
Czy Seria jest najpotężniejsza można się kłócićOriginally Posted by zuom000 Go to original post
Doszła mi karta łutu szczęścia Legion Serii. Pytanko, jak wkomponować ją i używać podczas gry, oraz doszła karta stworzenia, Wampir koneser, którą dodałem.
Mam jedno pytanie... Dostałem z pakietu podstawowego kościanego włócznika atak 1 życie 3 zatrucie 1, koszt wystawienia 1. Dlaczego tej karty nie widzę u siebie???
ten kosciotrup moze byc uzywany tylko w formacie OPEN, w standard go nie mozesz dodac to deckuOriginally Posted by Zazamuch_Plazma Go to original post