1. #1

    Assassins creed 4 just booting to "thank you for playing "splash screen

    been playing assassins creed 4 for 6 weeks, no problems, 50% thru, had to reformat my system/main drive, which did not have my game on it.I reinstalled the game via steam just for the heck of it, verified files, patched etc, reinstalled Uplay.i can connect and play my other Uplay games such as AC3 and Farcry3.Now when i launch AC 4 it boots up i see the icon for the game minimized for a split second in my computer tray at the bottom of my screen and then it goes to the "thank you for playing spash screen".It never runs.I have tried nearly everything before folks come here and say the simple things, like have you reput in your serial code etc, all that basic stuff has been done.

    one interesting thing is that when i try to put in the code for my game i got from steam(on uplay) it says the code is already in use by another account.And no, i do not have more than one uplay account, i have only one and i only own 3 games,ac3,farcry3 ac4.

    so after thank you splash screen appears if i try to run ac4 again, it tells me the app is already running, but yet i see it nowhere ,not in my task manager anywhere.My computer tells me its running but i dont see where and im been just staring at this"thank you for playing spalsh screen" .This splash screen also sayS 0.0 time played etc but that is not the case,i was 50 hours into the game, my achievements on UPlay show this.

    what gives? why cant the game start up ? just seems to go to the ending splash screen everytime
    Share this post

  2. #2
    YazX_'s Avatar AC Volunteer MOD
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    5,209
    do other steam games run fine?

    and you can also check log files, they are located under "Program Files (x86)\UbisoftGameLauncher\logs" and see if there is something useful there (delete all logs first, then launch the game to make new log files and be easier to trace)
    Share this post

  3. #3
    yes, all other steam games work fine as well as my other Uplay games (i.e AC3 ,Farcry 3)

    I started a fresh laucher log and tried to start a game this is what I got......

    [ 3236] 2014-02-23 22:03:18 [ 5000] INFO HubUtils.cpp (165)
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:18 [ 5000] INFO HubUtils.cpp (166) -- Starting Ubisoft Game Launcher --
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:18 [ 5000] INFO HubUtils.cpp (170) Platform: PC.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:18 [ 5000] INFO HubUtils.cpp (173) Version: 2419.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:18 [ 5000] INFO HubUtils.cpp (174) Built: Dec 17 2013.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:18 [ 5000] INFO HubUtils.cpp (186) Command line: "-gamelauncher_wait_handle" "624" "-upc_uplay_id" "437" "-upc_game_version" "0" "-upc_exe_path" "RjpcU3RlYW1cc3RlYW1hcHBzXGNvbW1vblxBc3Nhc3NpbidzI ENyZWVkIElWIEJsYWNrIEZsYWdcQUM0QkZTUC5leGU=" "-upc_working_directory" "RjpcU3RlYW1cc3RlYW1hcHBzXGNvbW1vblxBc3Nhc3NpbidzI ENyZWVkIElWIEJsYWNrIEZsYWc=" "-upc_arguments" "LXVwbGF5X3N0ZWFtX21vZGU=" "-uplay_steam_mode" ""
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:18 [ 5000] INFO Hub.cpp (272) Environment is PROD.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:19 [ 5000] INFO UplayApplication.cpp (65) OS info: Microsoft Windows 7, 64-bit Home Premium Edition (build 7600)
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:19 [ 3756] INFO GameStartPipe.cpp (51) Accepted connection.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:19 [ 3756] INFO GameStartPipe.cpp (52) Starting game session.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:19 [ 1908] INFO ProxyDetect.cpp (116) Proxy is set to automatic, but no proxy detected.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:51 [ 2352] ERROR HttpRequest.cpp (167) Request http://static3.cdn.ubi.com/orbit/upl...y/filelist.txt timed out. Time-out was set to: 30000
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:51 [ 1428] ERROR PatchDownloadJob.cpp (538) Failed to get file list. Url is http://static3.cdn.ubi.com/orbit/upl...y/filelist.txt.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:51 [ 3756] ERROR LauncherPatcher.cpp (255) Failed to download patch.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:53 [ 708] INFO UplayGamesHandler.cpp (120) Accepted connection.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:53 [ 708] INFO UplayGamesHandler.cpp (121) Starting Uplay game session.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:54 [ 1908] ERROR AvatarGetUser.cpp (84) Failed to get avatar for b8649cfa-d06c-4201-bd70-ac857a4b7e3a with size 256 url: https://uplay-avatars.s3.amazonaws.c...rceAs7xB9Qk%3D. Status code is 403.
    [ 3236] 2014-02-23 22:03:55 [ 1908] ERROR AvatarGetUser.cpp (84) Failed to get avatar for b8649cfa-d06c-4201-bd70-ac857a4b7e3a with size 256 url: https://uplay-avatars.s3.amazonaws.c...rceAs7xB9Qk%3D. Status code is 403.
    [ 3236] 2014-02-23 22:04:00 [ 1428] ERROR GetAvatarJob.cpp (149) Request failed, http status code is 403.

    any help is greatly appreciated !
    Share this post

  4. #4
    YazX_'s Avatar AC Volunteer MOD
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    5,209
    mmm, nothing useful there, try to check registry keys and make sure AC4 paths are set correctly, they are located under this hive:


    x64 Windows:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Ubisoft\As sassin's Creed IV Black Flag

    32-bit windows:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ubisoft\Assassin's Creed IV Black Flag


    and also worth checking steam keys:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Valve\Stea m\Apps

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Valve\Steam\Apps


    sorry i dont have the game via steam so i would give you the exact registry keys, if someone has them, it would be good to compare keys and see whats missing, anyway, if nothing worked out i would delete the game via steam and reinstall.
    Share this post

  5. #5
    hey Yaz thank you for your efforts, yes those registry keys are there, and I have reinstalled via steam , still having the same issue though Whats weird is the game "boots up"for a split second,i see the game icon in my taskbar at the bottom of my computer flash up for one second,(cant click it, tried that) then the splash screen appears and my profile reads as having played the game even though I only "played" it for a second.so the game technically launches(although I never see it on my screen)and in a split second ends ,telling me "thanks for playing".............

    anyone else have an idea?, will any tech folks from ubi see this?
    Share this post

  6. #6
    YazX_'s Avatar AC Volunteer MOD
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    5,209
    the game is crashing, this is why once its loaded up, it closes and showing "Thank you...", there is no Ubisoft tech support here, you need to contact them through support.ubisoft.com

    People reported same issue fixed their problem by reinstalling steam, they said steam was the issue, others found some corrupted files in game and steam didnt replace them although they verified game cache more than once.

    sometimes its missing prerequisites that havent been installed (they are located under Program Files (x86)\Ubisoft\Assassin's Creed IV Black Flag\Support\Common), other times its your AntiVirus is messing with the game process (try to disable it) or any other processes can mess the game's exe (open taskManager and kill all non-essential processes), there are too many factors, so you can try those before contacting support.
    Share this post