1. #1

    Yellow horizontal lines on surfaces

    There seems to be a visual bug on the road surfaces. Thin yellow horizontal lines show up as you drive on the surface depending on the angle of camera.

    Here's a video capture
    https://cdn.discordapp.com/attachmen...3_12-18-00.mov


    Video was captured on the highest settings

  2. #2
    Ubi-TheBerry's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Jun 2020
    Posts
    2,629
    Originally Posted by htimh Go to original post
    There seems to be a visual bug on the road surfaces. Thin yellow horizontal lines show up as you drive on the surface depending on the angle of camera.

    Here's a video capture
    https://cdn.discordapp.com/attachmen...3_12-18-00.mov


    Video was captured on the highest settings
    Hey there htimh,

    Thank you for reaching out and reporting this to us.

    Do you find this to happen more with particular road surface / block types other than the one captured in your clip?

    Thank you!

  3. #3
    Originally Posted by Ubi-TheBerry Go to original post
    Hey there htimh,

    Thank you for reaching out and reporting this to us.

    Do you find this to happen more with particular road surface / block types other than the one captured in your clip?

    Thank you!
    I did some experimenting and found the cause of the issue + a repro.

    It seems it's caused by the sunlight when it's being blocked by blocks. It seems to be only noticeable on dark surfaces. Here's a test map to show the issue.


    https://cdn.discordapp.com/attachmen...icsbug.Map.Gbx

    Repro:
    (on highest settings)
    open map
    calculate shadows
    drive around inside the structure and have the camera face the sun
    look at the ground and see multiple lines appear on the dark ground surface


    Here's some more images of the issue (though its easier to see in motion..)
    https://cdn.discordapp.com/attachmen...0-11-33-17.jpg
    https://cdn.discordapp.com/attachmen...0-11-33-31.jpg

  4. #4
    Ubi-Thrupney's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    450
    Thanks for being so thorough with reporting this graphical glitch to us, htimh.

    I'd like to pass on what you've sent across to out dev teams to investigate further. Before I do that, though, can I double-check that you've updated your graphics drivers and Windows to their latest available versions, and you've tried verifying the game files? Both these steps are described on our troubleshooting guide.

    Let me know once you've checked that, and I'll pass everything along. Thanks again for your help

  5. #5
    Originally Posted by Ubi-Thrupney Go to original post
    Thanks for being so thorough with reporting this graphical glitch to us, htimh.

    I'd like to pass on what you've sent across to out dev teams to investigate further. Before I do that, though, can I double-check that you've updated your graphics drivers and Windows to their latest available versions, and you've tried verifying the game files? Both these steps are described on our troubleshooting guide.

    Let me know once you've checked that, and I'll pass everything along. Thanks again for your help
    Thanks, I've verified my files.

    I have the latest nVidia drivers 466.77

    Windows 10 is up to date Version 2004 OS build 19041.1052


    Issue still shows up.
    My pc specs:
    gpu: Nvidia 2080ti
    cpu: intel i9-9900k 3.60ghz
    memory: 32gb

  6. #6
    Ubi-Thrupney's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Mar 2021
    Posts
    450
    Thanks for this one as well, htimh - you've been most helpful! I've passed it along.

    As ever, let us know of any further issues, and good luck going fast