1. #1

    Hyper Scape Crashing Issues

    Hello! My game's working fine in the training mode. I get 60+ fps on ultra. However, when i want to play squad or solo mode, once i get teammates joined message, the game crashes to desktop. The first time i launched the game i could accept New Arcadia but then it crashed. Now, it keeps crashing while the game/map loads.

    My specs are: cpu i5 8th gen, gpu: gtx 1050, ram:8gb

    I tried other solutions mentioned on other threads, but they didn't seem to work.

    Update: In solo mode, I get to be with the 100 players waiting for the match to begin, roaming around the area and then it crashes again.
    Share this post

  2. #2
    Ubi-Viral's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    3,015
    Hey, AbysmalMisery!

    Welcome to the forums! Can I ask you to try the following:

    Run the game with ADMINISTRATOR RIGHTS.

    Verify your game files.
    It is possible that the installation of your game is faulty. To fix this, please verify your game files:


    UPLAY

    EPIC GAMES LAUNCHER
    STEAM

    Disable Background Applications.

    Make sure your OPERATING SYSTEM is UP TO DATE.

    Reinstall Uplay.

    Update your GPU Drivers:

    AMD
    NVIDIA

    Should the issues persist after completing the above steps, please GET IN TOUCH, attaching DXDIAG and MSINFO reports to your SUPPORT CASE.

    Thank you.
     1 people found this helpful
    Share this post

  3. #3
    Ubi-Viral's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    3,015
    Hey, AbysmalMisery!

    Welcome to the forums! Can I ask you to try the following:

    Run the game with ADMINISTRATOR RIGHTS.

    Verify your game files.
    It is possible that the installation of your game is faulty. To fix this, please verify your game files:


    UPLAY

    EPIC GAMES LAUNCHER
    STEAM

    Disable Background Applications.

    Make sure your OPERATING SYSTEM is UP TO DATE.

    Reinstall Uplay.

    Update your GPU Drivers:

    AMD
    NVIDIA

    Should the issues persist after completing the above steps, please GET IN TOUCH, attaching DXDIAG and MSINFO reports to your SUPPORT CASE.

    Thank you.
     1 people found this helpful
    Share this post

  4. #4
    Ubi-Viral's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    3,015
    Hey, AbysmalMisery!

    Welcome to the forums! Can I ask you to try the following:

    Run the game with ADMINISTRATOR RIGHTS.

    Verify your game files.
    It is possible that the installation of your game is faulty. To fix this, please verify your game files:


    UPLAY

    EPIC GAMES LAUNCHER
    STEAM

    Disable Background Applications.

    Make sure your OPERATING SYSTEM is UP TO DATE.

    Reinstall Uplay.

    Update your GPU Drivers:

    AMD
    NVIDIA

    Should the issues persist after completing the above steps, please GET IN TOUCH, attaching DXDIAG and MSINFO reports to your SUPPORT CASE.

    Thank you.
     1 people found this helpful
    Share this post

  5. #5
    trying to boot the game, crashed every time, have taken all the steps
     1 people found this helpful
    Share this post

  6. #6
    UbiBasset's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Apr 2018
    Posts
    487
    Originally Posted by cobo202 Go to original post
    I wasted 2hrs just trying to boot the game, crashed every time, have taken all the steps
    Hey cobo202. Can you let us know your PC's specs? Also, does the game just never launch on startup, or does it get to the menu or queue first before crashing?
     1 people found this helpful
    Share this post

  7. #7
    Thanks for the response,

    I've sent you a DM for PC details.

    So it never let me into the actual menues, it was the launch client i guess you would call it - small box with a picture on
    Share this post

  8. #8
    Ubi-Viral's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    3,015
    Originally Posted by cobo202 Go to original post
    Thanks for the response,

    I've sent you a DM for PC details.

    So it never let me into the actual menues, it was the launch client i guess you would call it - small box with a picture on
    Hey, cobo202!

    We would appreciate if you can post your system specs here please so other support staff can assist you. Thanks!
    Share this post

  9. #9
    Ubi-Viral's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    3,015
    Originally Posted by cobo202 Go to original post
    Thanks for the response,

    I've sent you a DM for PC details.

    So it never let me into the actual menues, it was the launch client i guess you would call it - small box with a picture on
    Hey, cobo202!

    We would appreciate if you can post your system specs here please so other support staff can assist you. Thanks!
    Share this post

  10. #10
    Ubi-Viral's Avatar Ubisoft Support Staff
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    3,015
    Originally Posted by cobo202 Go to original post
    Thanks for the response,

    I've sent you a DM for PC details.

    So it never let me into the actual menues, it was the launch client i guess you would call it - small box with a picture on
    Hey, cobo202!

    We would appreciate if you can post your system specs here please so other support staff can assist you. Thanks!
    Share this post

  11. #11

    games crashes

    I have the same problem and my specs are gtx 650 2 gb amd phenom iix4 965 and 8gb ram.
    Share this post

  12. #12

    Hyper Scape keeps crashing

    Even before the game loads, the game crashes. I see the loading window right after the "Press any key to proceed" screen, after that the loading screen is viewed and just a couple of seconds later the game crashes. I even updated my laptop's display drivers for the game. Please someone help.

    My specs: AMD Ryzen 3 Vega graphics, internet speed: 5 MBPS
    Share this post