PDA

View Full Version : ACU.exe stopped working ... as always ...



CpT_SaltyMcSalt
12-01-2014, 01:04 AM
Hello everyone,

since i installed the game for the first time the 13rd November, i haven't been able to play more then 10 minutes before my game crash with the message 'ACU.exe stopped working"

I was hoping than the patch 3 would have solved that issue but no ...

I tried everything i saw on forums to correct it : Checking files on Uplay/steam, unfriend everyone on Uplay, borderless mode, etc ...

I run on : GTX 780 3go , AMD Fx 8350 , 8go.

My game can crash after like 5 seconds of gameplay or like after 15 minutes ...

I managed to get to Sequence 1 memory 3 i think but it's unenjoyable as hell ...

This game came out 3 weeks ago and i was not able to play it yet ... I bought the gold edition ...

I'm runnig out of idea , please help me !

YazX_
12-01-2014, 01:11 AM
Hello and welcome to the forums, Are you overclocking your CPU/Video Card?

koperkuba
12-01-2014, 01:27 AM
Hello and welcome to the forums, Are you overclocking your CPU/Video Card?

Is there problem with OC cpu?
I've got a i5 2500K overcloked from 3.3 GHz to 4.4 GHz.
Before patch 3 - i didnt have a problems. Now... ia have some random: "ACU.exe stopped working".

CpT_SaltyMcSalt
12-01-2014, 01:44 AM
Thank you for your answer !

No, my CPU and my GPU are not overclocked :/

jeffies04
12-01-2014, 02:58 AM
Is there problem with OC cpu?
I've got a i5 2500K overcloked from 3.3 GHz to 4.4 GHz.
Before patch 3 - i didnt have a problems. Now... ia have some random: "ACU.exe stopped working".

Sometimes games or software can have an issue with even the most "stable" overclock.

It's always worth reloading stock settings and trying it again.

CpT_SaltyMcSalt
12-01-2014, 05:16 PM
Well, it's really annoying being not able to play since 3 weeks ...

seville57
12-01-2014, 08:31 PM
I played today, about 4 hours and guess what: The ACU.exe has stopped workin.

No OC, the rig is in sign.

Back4Breakfast
12-01-2014, 10:18 PM
I am the same except I don't overclock - no need with an Alienware X51 - the machine is not the problem it's this poxy game - every 10 minutes now it's ACU.EXE has failed. I can't understand how such shoddy programming made it to market. Did they not test this game AT ALL and just assumed no one will give a damn if it dies?!?!?!

It's unbelievable - I just want to play a good few hours but every building or place I go into I haven't been before, bang, the ACU.EXE has failed.

If they want the fault bucket check it out!

Faulting application name: ACU.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x54733ca5
Faulting module name: nvwgf2umx.dll, version: 9.18.13.3489, time stamp: 0x52f651b0
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000000000358fc5
Faulting process id: 0x4b8
Faulting application start time: 0x01d00dab1ca097e4
Faulting application path: C:\Program Files\Assassin's Creed Unity\ACU.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\nvwgf2umx.dll
Report Id: c385046a-799e-11e4-becd-d4bed9fdcd36
Faulting package full name:


Faulting application name: ACU.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x54733ca5
Faulting module name: ACU.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x54733ca5
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00000000028e4679
Faulting process id: 0xd48
Faulting application start time: 0x01d00da925e0416d
Faulting application path: C:\Program Files\Assassin's Creed Unity\ACU.exe
Faulting module path: C:\Program Files\Assassin's Creed Unity\ACU.exe
Report Id: 52460abb-799e-11e4-becd-d4bed9fdcd36
Faulting package full name:


Faulting application name: ACU.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x54733ca5
Faulting module name: ACU.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x54733ca5
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00000000028e4679
Faulting process id: 0xfe4
Faulting application start time: 0x01d00da879b55e5c
Faulting application path: C:\Program Files\Assassin's Creed Unity\ACU.exe
Faulting module path: C:\Program Files\Assassin's Creed Unity\ACU.exe
Report Id: 5d9aa3e8-799c-11e4-becd-d4bed9fdcd36
Faulting package full name:


I mean how hard can it be for seasoned programmers to debug this stuff - it's just unreal!!!!

Seriously peeved and no, a DLC pack is not going to help me - focus on the core game instead of new stuff no one cares about at the moment!!!!!!!!!

CpT_SaltyMcSalt
12-01-2014, 10:21 PM
I sent a message to the support a week ago, didn't receive any answer at all ... Well played !

Tysodie
12-02-2014, 02:31 AM
I recommend downloading and running CCleaner to fix any registry errors you may have.