PDA

View Full Version : [Patchnotes] 8.08.2014



Retazar
08-08-2014, 12:08 PM
Dzisiaj pomiędzy 15 a 16 będzie miała miejsce przerwa techniczna!

Zmiany:


Naprawiono błąd z Tytanem Generatorem, konstrukt nie zadawał obrażeń, gdy umierał, jeśli było umieszczone zaklęcie w środkowej kolumnie w tym samym wierszu.

Balans 'Wzmocnionego Czaru': teraz działa tylko z zaklęciami ognia.

Dla osób grających an IPadzie: Karta jest po aktualizacji jednak nadal posiada stary opis, wkrótce zostanie to zmienione.

twardy_
08-08-2014, 12:17 PM
w koncu nerf empowered spella :)

a deckbuilder nadal do poprawy :/

xNolaan
08-08-2014, 12:53 PM
A co jest nie tak z deckbuilderem?

twardy_
08-08-2014, 01:54 PM
znikajace karty i takie tam ;)

DanielKurzempa
08-08-2014, 02:01 PM
***** zapomniałem że dzisiaj aktualizacja i zacząłem swiss przed 15 i oczywiście bilet poszedł się *****

xNolaan
08-08-2014, 02:03 PM
znikajace karty i takie tam ;)

Chyba o czymś nie wiem, albo nie doświadczyłem. A trochę w tym builderze przesiaduję.

Paku93
08-08-2014, 02:45 PM
A dziś rano złożyłem Kal-Azaara na empowered nether cursy. To się nagrałem...
Ale w sumie nerf może i słuszny, nie wiem bo ostatnio nie grałem żadnym deckiem opartym na stworzeniach ^^

A-100-N
08-08-2014, 03:09 PM
PYTANKO:
"•Balans 'Wzmocnionego Czaru': teraz działa tylko z zaklęciami ognia."
czy to chodzi o ten efekt staly ktory ma w opisie "Efekt stały:
Ilekroć zaklęcie zadaje obrażenia, liczba punktów zadawanych przez nie obrażeń zostaje podniesiona o 2." - teraz bedzie tylko dla czarow ognia??

Co do znikajacych kart to niestety tez to czasem widze, dodaje np. stworzenie do decku gdzie byly juz 2 a tu nadal mam w decku 2:)
I pasowalo by wprowadzic zmiany takie by byly jakos widoczne stworzenia na liscie puildera, te ktore sa premium. Ułatwilo by to zamiane zwyklych na te premium, bo teraz jak ma sie 4 w decku to nie widac w builderze tego typu w ogole, a jednak premkowe jak juz sie ma to chyba kazdy woli sobie takie zaaplikowac:)

EDIT.
Przypomnialo mi sie, ze mam jeszcze jeden "wściekly" problem :(
u mnie w czasie gry a navet w builderze mam np.
W czasie gry na poczatku na kartach wydarzeń mam staty np, (2 2 6) dopiero jak na nie klikne to znikaja :D
czasem mam tez tak na czarach :D

Ten problem mam chyba od czasy zmiany karty graficznej (ze 2 mc temu) z dx10 na taka z dx 11 i po instalacji sterownikow, ale moze tez byc to szerszy problem, ma ktos takowe dziwadła? :)

twardy_
08-08-2014, 03:25 PM
PYTANKO:
"•Balans 'Wzmocnionego Czaru': teraz działa tylko z zaklęciami ognia."
czy to chodzi o ten efekt staly ktory ma w opisie "Efekt stały:
Ilekroć zaklęcie zadaje obrażenia, liczba punktów zadawanych przez nie obrażeń zostaje podniesiona o 2." - teraz bedzie tylko dla czarow ognia??

Co do znikajacych kart to niestety tez to czasem widze, dodaje np. stworzenie do decku gdzie byly juz 2 a tu nadal mam w decku 2:)
I pasowalo by wprowadzic zmiany takie by byly jakos widoczne stworzenia na liscie puildera, te ktore sa premium. Ułatwilo by to zamiane zwyklych na te premium, bo teraz jak ma sie 4 w decku to nie widac w builderze tego typu w ogole, a jednak premkowe jak juz sie ma to chyba kazdy woli sobie takie zaaplikowac:)

EDIT.
Przypomnialo mi sie, ze mam jeszcze jeden "wściekly" problem :(
u mnie w czasie gry a navet w builderze mam np.
W czasie gry na poczatku na kartach wydarzeń mam staty np, (2 2 6) dopiero jak na nie klikne to znikaja :D
czasem mam tez tak na czarach :D

Ten problem mam chyba od czasy zmiany karty graficznej (ze 2 mc temu) z dx10 na taka z dx 11 i po instalacji sterownikow, ale moze tez byc to szerszy problem, ma ktos takowe dziwadła? :)

tak tylko z czarami ognia, arkath wrath bedzie zadawac o 2 wiecej obrazen jak na planszy jest aktywny 1 empowered spell itp

http://forums.ubi.com/showthread.php/899470-artefakty-na-kartach

tu moze cos znajdziesz pomocnego

Magius121
08-08-2014, 03:32 PM
I pasowalo by wprowadzic zmiany takie by byly jakos widoczne stworzenia na liscie puildera, te ktore sa premium. Ułatwilo by to zamiane zwyklych na te premium, bo teraz jak ma sie 4 w decku to nie widac w builderze tego typu w ogole, a jednak premkowe jak juz sie ma to chyba kazdy woli sobie takie zaaplikowac:)


Wystarczy odznaczyć we filtrze opcje "Ukryj duplikaty" - tylko wtedy robi się niezły bałagan;) Zdaje się, że karty premium mają wyższy priorytet i dodawane są domyślnie jako pierwsze, ale mogę się mylić.



EDIT.
Przypomnialo mi sie, ze mam jeszcze jeden "wściekly" problem :(
u mnie w czasie gry a navet w builderze mam np.
W czasie gry na poczatku na kartach wydarzeń mam staty np, (2 2 6) dopiero jak na nie klikne to znikaja :D
czasem mam tez tak na czarach :D

Ten problem mam chyba od czasy zmiany karty graficznej (ze 2 mc temu) z dx10 na taka z dx 11 i po instalacji sterownikow, ale moze tez byc to szerszy problem, ma ktos takowe dziwadła? :)

Zdaje się że jest już temat (http://forums.ubi.com/showthread.php/899470-artefakty-na-kartach) tego dotyczący - karta AMD?

Mam pytanie z innej beczki - czy jest w planach dodanie osiągnięć związanych ze zgromadzeniem wszystkich kart z GB itd.? Bo jak nei było, tak nie ma...

Retazar
08-08-2014, 05:06 PM
Mam pytanie z innej beczki - czy jest w planach dodanie osiągnięć związanych ze zgromadzeniem wszystkich kart z GB itd.? Bo jak nei było, tak nie ma...

Na razie nie mamy żadnych tego typu informacji:)

asdfg1221
08-08-2014, 09:40 PM
3 zmiany i znów 300mb do pobrania... smiech... co patch to 300 mb ...

Paku93
08-08-2014, 09:51 PM
Jeśli z jakichś względów (np. limitowany internet mobilny), nie chcesz pobierać całej gry od nowa, spróbuj dodać DoCa na steamie i uaktualniać przez niego, powinny się pobierać tylko brakujące/niezgodne pliki. Aczkolwiek nie jestem pewny, sam mam steama bo w akademiku nie mam innej opcji gry w doca (blokowane p2p, którego wymaga orginalny launcher), ale nie zwracam uwagi na ilość pobieranych danych, gra i tak jest w chwile gotowa do uruchomienia.

Kuackillah
08-09-2014, 09:27 AM
hm 300 czy ile tam nie wiem, nie mam ograniczen na necie ale i tak to trwa max 5 minut

DanielKurzempa
08-09-2014, 03:40 PM
Mój program antywirusowy wykrył wirusa w waszej nowej wersji gry :) Czyżby to miało oznaczać definitywny koniec przygody z DoC?
Na razie dodałem ten plik do wyjątków ale jak w poniedziałek(bo w weekend nie mam na to czasu) przeskanuje kompa innym programem antywirusowym i też mi coś znajdzie to wtedy aufiderzein.

twardy_
08-09-2014, 04:03 PM
Mój program antywirusowy wykrył wirusa w waszej nowej wersji gry :) Czyżby to miało oznaczać definitywny koniec przygody z DoC?
Na razie dodałem ten plik do wyjątków ale jak w poniedziałek(bo w weekend nie mam na to czasu) przeskanuje kompa innym programem antywirusowym i też mi coś znajdzie to wtedy aufiderzein.

baj :D

takie slabe wplywy maja z zakupu pieczeci, ze chca ci haslo na plyte glowna zalozyc :D

DanielKurzempa
08-09-2014, 04:16 PM
baj :D

takie slabe wplywy maja z zakupu pieczeci, ze chca ci haslo na plyte glowna zalozyc :D

Pewnie to fałszywy alarm (HEUR/Malware.QVM19.Gen) ale to by oznaczało że fragment kodu gry przypomina wirusa więc ciekawi mnie jakich programistów zatrudnia UBI :)

adamj57Gaming
08-09-2014, 04:41 PM
Fragment kodu wcale nie musi przypominać wirusa, by być wykryty jako on. Wystarczy, że masz w tym antywirusie włączoną ochronę heurystyczną, która bada między innymi podobieństwo zachowania kodu skanowanego z zachowaniem wirusów. Maleware często coś ściąga, więc możliwe, że wykrył ci to jako wirus, chociaż to dziwne, bo ten akurat wirus ma swoją "główną siedzibę" w ścieżce

%APPDATA%\FNMOD_32.EXE
Jestem programistą, więc możesz mi ufać :)