PDA

View Full Version : Asus transformer pociagnie?



B-a-r-t-e-S
05-23-2014, 10:11 AM
chyba jak kazdy czekam (i sie chyba niedoczekam) na DoC w wersji na androida. jako, ze w robocie z laptopami jest ciezko (gabaryty jak i koniecznosc rozstawienia) latwiej bylo by mi korzystac z tabletu. same tablety z win oraz ipady itp sa w sumie drogie. a taki maly gadzet 2w1 i pozowli obejzec film i MOZE pograc w DoC. teraz pytanie czy on to uciagnie i jest sens sie w to bawic?

moze macie inne propozycje.

link do w/w urzadzenia:
http://www.sferis.pl/produkt/95182-asus-transformer-t100ta-dk005h-dok-z3740-10-1-2gb-500gb-win8-1-juz-dostepny.html

SoulsMaster_PL
05-23-2014, 10:36 AM
Wydawać by się mogło, że da radę pociągnąć - o procesor nie ma co się raczej martwić - Winda chodzi, to DoC też powinien:)
Kwestia tylko grafiki i wymagań "szaderowych" - choć też raczej nie powinno być problemu.
Zawsze możesz wziąć dwa - jednego chętnie przygarnę;)

--
Pozdrawiam

Domarath
05-23-2014, 11:43 AM
To jest bardzo fajny sprzęt. Sam planuję takiego mieć. I cena nawet dobra. Co do działania gry,powinno działać...powinno...

B-a-r-t-e-S
05-23-2014, 11:59 AM
tu cos znalazlem o shaderach:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_graphics_processing_units

niby ta "7 generacja" ma wszedzie 5.0. czy to wystarczy?

SoulsMaster_PL
05-23-2014, 12:44 PM
tu cos znalazlem o shaderach:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_graphics_processing_units

niby ta "7 generacja" ma wszedzie 5.0. czy to wystarczy?

Więc teoretycznie powinno działać aż miło.

B-a-r-t-e-S
05-23-2014, 01:09 PM
zamowienie poszlo. teraz czekac i zobaczymy efekty ^^ mam tylko nadzieje ze DoC wspolpracuje z ekranami dotykowymi w polaczeniu z win 8

Domarath
05-23-2014, 01:19 PM
Doc nie lubi się z W8 ale u kolegi na W8 z dotykowym ekranem działa nawet fajnie.

@B-a-r-t-e-S (http://forums.ubi.com/member.php/1448699-B-a-r-t-e-S) Jak dostaniesz sprzęt to koniecznie napisz bo sam jestem bardzo ciekawy jak to się prezentuje:)

B-a-r-t-e-S
05-23-2014, 02:23 PM
"Status: wysłane"

moze jeszcze jakis kurier sie gibnie ze szczecina zeby dowiezc do Trzebiatowa ^^ jak nie to w poniedzialek wystawie krotka recenzje

B-a-r-t-e-S
05-26-2014, 05:21 AM
sry za double ale musialem :D
dzis rano znalazlem fajny filmik o mozliwosciach "transformera"
https://www.youtube.com/watch?v=_TvIEVoykEo#t=279
proponowal bym przejsc na 4 minute. poprostu WoW ^^

SoulsMaster_PL
05-26-2014, 10:12 AM
sry za double ale musialem :D
dzis rano znalazlem fajny filmik o mozliwosciach "transformera"
https://www.youtube.com/watch?v=_TvIEVoykEo#t=279
proponowal bym przejsc na 4 minute. poprostu WoW ^^


Po tym filmiku można przypuszczać, że DoC Ci będzie szalał na tym sprzęcie.
Jak już położysz na nim swoje rączki - to daj znać czy ma wbudowany modem 3G (i jeśli tak - to gdzie - w "ekran" czy klawiaturę)

--
Pozdrawiam

B-a-r-t-e-S
05-26-2014, 04:47 PM
sprzecik juz w moich raczkach. pierwsze wrazenie? niestety baterie trzeba sformatowac (8h) ...

modemu 3G on nie posiada. w moim przypadku byl on zbedny gdyz mam router wifi 3G. co moge wiecej powiedziec. moze postawie kilka pytan na ktore odpowiem jutro rano gdy odpale go na dobre :)

1. jak bedzie dzialac opcja wpisywania tekstu w trybie tabletu? czy bedzie trzeba podpinac klawiature czy klawiatura ekranowa jak w androidzie?
2. skoro DoC gryzie sie z win 8 to czy bedzie on tym bardziej ganial na ekranie dotykowym?
3. 2 dyski twarde - 500gb +32gb SSD. czy te 500gb jest w tablecie czy klawiaturze?
4. 4 rdzeniowy procesor 1.3ghz (turbo boost 1.9ghz) oraz 2gb ram DDR3 ... jak bardzo bede mogl takie cos obciazyc (DoC+replay manager+przegladarka+muzyka i bog wie co jeszcze)
5. i najwazniejsze... jak bedzie wygladac DoC na 10,1" ekranie? czy bedzie rozciagniety? czy beda czarne paski po bokach?

odpowiedzi na te pytania oraz wszystkie inne juz jutro skoro swit :) o ile bedzie mi sie chcialo wstawac ^^

Domarath
05-26-2014, 07:49 PM
sprzecik juz w moich raczkach. pierwsze wrazenie? niestety baterie trzeba sformatowac (8h) ...

modemu 3G on nie posiada. w moim przypadku byl on zbedny gdyz mam router wifi 3G. co moge wiecej powiedziec. moze postawie kilka pytan na ktore odpowiem jutro rano gdy odpale go na dobre :)

1. jak bedzie dzialac opcja wpisywania tekstu w trybie tabletu? czy bedzie trzeba podpinac klawiature czy klawiatura ekranowa jak w androidzie?
2. skoro DoC gryzie sie z win 8 to czy bedzie on tym bardziej ganial na ekranie dotykowym?
3. 2 dyski twarde - 500gb +32gb SSD. czy te 500gb jest w tablecie czy klawiaturze?
4. 4 rdzeniowy procesor 1.3ghz (turbo boost 1.9ghz) oraz 2gb ram DDR3 ... jak bardzo bede mogl takie cos obciazyc (DoC+replay manager+przegladarka+muzyka i bog wie co jeszcze)
5. i najwazniejsze... jak bedzie wygladac DoC na 10,1" ekranie? czy bedzie rozciagniety? czy beda czarne paski po bokach?

odpowiedzi na te pytania oraz wszystkie inne juz jutro skoro swit :) o ile bedzie mi sie chcialo wstawac ^^

Szkoda, że w Polsce sprzedają wersję z 32GB tu gdzie jestem sprzedają w takiej samej cenie wersję 64GB

B-a-r-t-e-S
05-26-2014, 07:55 PM
w sumie ssd i tak glownie do rozruchu by mi sie tylko przydal i na jakies "najpotrzebniejsze" rzeczy. 32gb wystarczy. na win7 mam zarezerwowane 40gb (zwykly hdd) i ciezko mi jest przekroczyc 20gb z tego

B-a-r-t-e-S
05-27-2014, 05:21 AM
sprzecik juz w moich raczkach. pierwsze wrazenie? niestety baterie trzeba sformatowac (8h) ...

modemu 3G on nie posiada. w moim przypadku byl on zbedny gdyz mam router wifi 3G. co moge wiecej powiedziec. moze postawie kilka pytan na ktore odpowiem jutro rano gdy odpale go na dobre :)

1. jak bedzie dzialac opcja wpisywania tekstu w trybie tabletu? czy bedzie trzeba podpinac klawiature czy klawiatura ekranowa jak w androidzie?
2. skoro DoC gryzie sie z win 8 to czy bedzie on tym bardziej ganial na ekranie dotykowym?
3. 2 dyski twarde - 500gb +32gb SSD. czy te 500gb jest w tablecie czy klawiaturze?
4. 4 rdzeniowy procesor 1.3ghz (turbo boost 1.9ghz) oraz 2gb ram DDR3 ... jak bardzo bede mogl takie cos obciazyc (DoC+replay manager+przegladarka+muzyka i bog wie co jeszcze)
5. i najwazniejsze... jak bedzie wygladac DoC na 10,1" ekranie? czy bedzie rozciagniety? czy beda czarne paski po bokach?

odpowiedzi na te pytania oraz wszystkie inne juz jutro skoro swit :) o ile bedzie mi sie chcialo wstawac ^^

Wiec:
1. jest przycisk klawiatury (pojawia sie jak w androidzie)
2. wszystko gania ladnie. by wybrac karte w trybie tabletu trzeba 2 kliki robic. tak samo przy wyborze opcji w menu (opcje w sklepie dzialaja przy 1 kliknieciu)
3. 32gb ssd jest w tablecie a 500gb w klawiaturze
4. jeszcze nie sprawdzalem ^^
5. menu wyglada swietnie zas w grze po bokach mam czarne paski okolo 1cm. nie przeszkadzaja one w grze ze wzgledu na brak jakichkolwiek deformacji na ekranie.

Domarath powiedz mi czy udalo sie twojemu koledze rozwiazac jakos ten 2klik przy wyborze? czy moze trzeba sie najzwyczajniej przyzwyczaic?