PDA

View Full Version : Crash to desktop



edeca
03-19-2004, 10:11 AM
Yet another crash to desktop issue, straight after choosing the level to play.

AMD 1700XP
512MB RAM
Asus NForce2 Motherboard
GeForce2 MX (64MB)
Windows 2000

Sure, not a very impressive system, but you'd think it would run this seems it ran the first fine!

Anybody know why?

edeca
03-19-2004, 10:11 AM
Yet another crash to desktop issue, straight after choosing the level to play.

AMD 1700XP
512MB RAM
Asus NForce2 Motherboard
GeForce2 MX (64MB)
Windows 2000

Sure, not a very impressive system, but you'd think it would run this seems it ran the first fine!

Anybody know why?

Lukeskywalkie
03-19-2004, 03:51 PM
I have very similar specs, namely the geforce 2mx, and sp1 runs silky on my pc. I'd really like to be able to play this game, but every time the loading screen gets done loading, I get kicked to the desktop, in every rez mode and graphics setting. the geforce 2 mx is not listed under the non-cmp list, or the cmp list, as it is a slightly old card now. someone please tell me if I can get the demo to work at all, or if someone knows if it'll work with the full version. I have the latest official drivers, if there's another set that works with this card, pls tell me.

There is no_emotion; ---------- There is Peace.
There is no_ignorance; ---------- There is knowledge.
There is no_passion; ----------- There is Serenity.
There is no_death; ----------- There IS the FORCE
http://www.tdmclan.com/discus/clipart/luke.gif
http://spacestationk7.eliteforce.com/forums/images/smiles/icon_starwars.gif Check us out---tdmclan.com (http://www.tdmclan.com)

Major_A
03-19-2004, 04:23 PM
I believe it is your video card. The Geforce 4 MX isn't supported so I assume that the Geforce 2 MX isn't either.

http://wayoutwest.ugs1.net

Lukeskywalkie
03-19-2004, 08:44 PM
Well, that is the only logical answer. I had figured as much. And, for all accounts, I AM willing to go buy a new vid card for this game. But it means I'll have to wait a lot longer, and I'm curious as to whether the final version will include some minimal MX support. and I REALLY wish I could have an error message to tell me what the issue is, instead of just dissapearing on me. I don't think there's any error that pisses me off more than when I can't do some rudimentary troubleshooting myself. no, I had to spend two hours here, only to find out that there's no solution. rrr.....

There is no_emotion; ---------- There is Peace.
There is no_ignorance; ---------- There is knowledge.
There is no_passion; ----------- There is Serenity.
There is no_death; ----------- There IS the FORCE
http://www.tdmclan.com/discus/clipart/luke.gif
http://spacestationk7.eliteforce.com/forums/images/smiles/icon_starwars.gif Check us out---tdmclan.com (http://www.tdmclan.com)

martinnnlu
03-20-2004, 04:00 AM
Hi,
Sadly I've got the same darn problem with the Splinter Cell 2 demo. After selecting the level, it loads a bit and dumps me back to the desktop!
My systen is pretty much the same as yours, and I also have a GeForce 2 MX graphics card!
Is there any chance I can get this demo to work?

BHThorn
03-20-2004, 05:56 AM
Seems to not support 64mb GeForce 2 Ti either.. just crashes to the desktop as soon as I try to load the mission.

Unfortunate.. guess I won't be playing this one until I decide to upgrade the video card.

martinnnlu
03-20-2004, 03:07 PM
http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/52.gif I guess the same goes for me!

sharpsplinter
03-20-2004, 08:29 PM
Me too.

Omega1551
03-21-2004, 01:40 AM
yup me too i'm gona buy me an ati radeon 9600pro and flash it to an xt its cheap and its a fast dx9 card , there should be an option to turn off those special effects ingame so you could play it with a mx card cause a mx card isn't that bad i get 100-200 fps in mohaa with it on low detail on high i have 60-130

martinnnlu
03-21-2004, 05:16 AM
Did they make Splinter Cell Pandora Tomorrow for Xbox? http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-happy.gif

neohman
03-21-2004, 02:56 PM
i have the same problem 256 MB RAM, GF4MX440, 64DDR. I know that the game does not support MX version, but i uninstalled the nvidia forceware drivers and installed detonator 45.23... IT WORKED, the only problem seems to be with the thermal vision (everything is black), everything else works great (1024*768*32, HIGH)... I hope this information helps !!!

The-Stealth
03-21-2004, 03:04 PM
well duh of course Splinter cell will be for xbox because xbox is the original system for it http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-happy.gif

Confucious say: Man who go to sweep wif itchey butt wake up wif smewwy finga. >_<

martinnnlu
03-22-2004, 06:31 AM
Goody, Goody!! http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-very-happy.gif
I guess i can get SC Pandora Tomorrow for my Xbox then and not have to worry about all the trouble with graphics card! http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/88.gif\

...What do u mean "Original system'?

rkaptyn
03-22-2004, 08:38 AM
I have a similar problem with my computer. This is for teh sp pt demo when ever i put on thermal vision it gives me a general fault prtection error.

Groovesith
03-23-2004, 11:27 AM
When I select the level I want to play, the game doesn't load the level but drops me back to the desktop and comes with this error:

General protection fault!

History: UGameEngine::SplashFadInOut <- UGameEngine::LoadMap <- LocalMapURL <- UGameEngine::Browse <- ClientTravel <- UGameEngine::Tick <- UpdateWorld <- MainLoop

I can't play this demo because of this. Isn't there a patch or something to fix this with? Otherwise, never mind cause I will receive this game thursday on xbox.

To lukyskywalker:

peace is a lie, there is only passion
through passion I gain strength
trough strength I gain power
trough power I gain victory
trough victory my chains are broken
the force shall free me

neohman
03-23-2004, 11:38 AM
have the same problem 256 MB RAM, GF4MX440, 64DDR. I know that the game does not support MX version, but i uninstalled the nvidia forceware drivers and installed detonator 45.23... IT WORKED, the only problem seems to be with the thermal vision (everything is black), everything else works great (1024*768*32, HIGH)... I hope this information helps !!! PS: ONLY THE FIRST LEVEL WILL RUN, for the other you'll get a error... http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-sad.gif

fallout500
03-23-2004, 04:52 PM
Has any one got steam ? has anyone done the steam survey ? It showed that the geforce 4 series of cards is the most popular card in the world ! nearly 30% of gamers have gf4's and over 10% have geforce 2's ...... nice one ubi you just lost 40% of your customers who might have bought this game because you didnt make the game support it ... well done ! *claps*... come on release the patch ! or maybe its a consipicy to make us all go out and spend our hard earnd cash on new cards !! arrrgh

martinnnlu
03-24-2004, 01:28 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by neohman:
have the same problem 256 MB RAM, GF4MX440, 64DDR. I know that the game does not support MX version, but i uninstalled the nvidia forceware drivers and installed detonator 45.23... IT WORKED, the only problem seems to be with the thermal vision (everything is black), everything else works great (1024*768*32, HIGH)... I hope this information helps !!! PS: ONLY THE FIRST LEVEL WILL RUN, for the other you'll get a error... http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-sad.gif<HR></BLOCKQUOTE>

Wow dude! Good Job! http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-surprised.gif
U've made a breakthrough, at least in my mind.
I wonder if this'l work on a GeForce 2... http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_rolleyes.gif
And how did u uninstall the Forceware drivers and where did u get the other ones?

sfinks101
03-25-2004, 03:05 PM
I have an ATI Radeon 9800 Pro and this happens to me as well. The rest of my specs are:

P4 2.8 Ghz
512 MB DDR 400
SB Audigy2
120GB HDD
WinXP Home

CTU_Soviet
03-25-2004, 08:48 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by fallout500:
Has any one got steam ? has anyone done the steam survey ? It showed that the geforce 4 series of cards is the most popular card in the world ! nearly 30% of gamers have gf4's and over 10% have geforce 2's ...... nice one ubi you just lost 40% of your customers who might have bought this game because you didnt make the game support it ... well done ! *claps*... come on release the patch ! or maybe its a consipicy to make us all go out and spend our hard earnd cash on new cards !! arrrgh<HR></BLOCKQUOTE>

GeForce2 (any card) and GeForce4 MX or GO dont work (according to UBI) due to the lack of pixel vertex shaders.

As for the 40% customers, dont worry. Most of them will go and spend 300$ to get a new card.

I think both G card manufacturers and game developers have gone over the edge to push their products, and this is pushing lots of consumers to consoles. Hell, you might not get the same level of quality graphics, but you dont have to upgrade your rig every year just to run a game...

bman6969
03-25-2004, 10:00 PM
my game crashes when trying to join a game
xp home
athlon 2200
radeon 9000 pro 128
onboard sound
MSI mb VIA cs
512 ddr

all drivers up to date

noin1
03-27-2004, 08:16 AM
I have the demo and while loading it throws me to the desktop. but i'm not going to buy a new videocard for ONE SINGLE DEMO!! why they don't just make a demo which is PLAYABLE??!!