PDA

View Full Version : Add spline lines



c_zed
05-11-2014, 10:53 AM
Hello

Is it possible to add spline lines after creating the track ?

Thank you

Fernanjoe1
05-11-2014, 12:01 PM
Hi, do you mean insert extra spline points to the line? You can at any point select a spline point and then press copy (Y) and a new spline point will be created. It will be treated as the next point in the line.

c_zed
05-11-2014, 12:38 PM
Thank you !
I think (Y) is the gamepad key but I'm using mouse and keyboard (that's why a tutorial would be useful : http://forums.ubi.com/showthread.php/878019-quot-Trials-Fusion-PC-quot-Level-Editor-Tutorial)
I will search the similar key

TeriXeri
05-13-2014, 12:51 PM
Be careful adding/moving/removing spline points after you built something already.

I would only do it at the start of building, on a curved track you'd have to adjust all the alignment of the driveline all over again, or even when adding a curve later to a straight line.

A good idea is always to leave extra track space at the beginning, and plenty of track length, usually way more then you'd use so you don't have to add length later on.

The actual track starts at the checkpoint, not the spline point so its no problem if it's a bit longer at the start/end.