PDA

View Full Version : Trials Legends Online Leaderboard! *ALL TRACKS ADDED*



lespritdelescal
11-17-2010, 07:01 PM
Hey all!

So, you want to compete with your friends on Trials Legends? Thanks to GameScrub and the people at RedLynx, you can!

Here's a few easy steps to get you started:

1. On your computer find the "trialslegends" folder. In Windows Vista, it's located in your profile folder (the folder with the same name as your login name). If you can't find it there, just run a search on your computer for "trialslegends".

2. In that folder, locate the file called user_settings.properties

3. Double-click the file to open it (or right-click and choose Open). It should ask you if you want to search the web, or use a program on your computer. Choose to look for the program on your computer, and find Notepad in the list.

4. Once the file is opened in Notepad, you should see something like this:

http://img403.imageshack.us/img403/7823/trialslegends.jpg

5. Edit the file as follows:
#
#Sat Nov 20 09:34:05 MST 2010
SERVER_SEND=http://www.trialslegends.net/log.aspx
PREVIOUSPLAYER=
SERVER=http://www.trialslegends.net/log.aspx
FACEBOOK_UID=
HELP=false
FACEBOOK_NAME=
MUSICVOLUME=1.0
SFXVOLUME=1.0
SERVER_LINK=http://www.trialslegends.net/tracks.aspx
TRACK_PAGE=1
SERVER_NAME=TrialsHD.net Legends
FULLSCREEN=false


It should appear as shown in the highlighted part of image above.

6. Save the file, close it, and restart Trials Legends.

7. Check your scores at the beta leaderboards on TrialsHD.net (http://trialshd.net/legends/tracks.aspx).

NOTE: As you can tell, the leaderboard page is NOT finished. There will be updates to the page, so please do not be upset if things change. We are still working out a few bugs, but by adding scores you can help us test the system. Please report any issues you have in this topic.

Not working? Try the following:


Try a couple of things!

1. Close the game
2. Give the game access on your firewall
3. Delete your highscores file
4. Edit the Server_Send with http://www.trialshd.net/logs.aspx
5. Start game and play first track
6. Enter your name once track is finished
7. Continue to next track
8. Check website

Don't add special characters to the url, the game will modify it for you.

Thank you, and happy riding!

RetiredRonin
11-17-2010, 07:13 PM
So, in less than 12 hours from the release, TrialsHD.net is already working on leaderboards? I might do articles for the site, but I am now thoroughly impressed.

Great work Les and Scrub.


EDIT:

Under a default install of Windows Vista and Trials Legends, this folder can be found by doing the following.

Computer > Local Disc > Users > User Name > trialslegends

Euphoric Fusion
11-17-2010, 07:49 PM
Damn that is fast work. Updated my file alread http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_wink.gif

Euphoric Fusion
11-17-2010, 08:18 PM
I've updated the settings file but my scores arent uploading.
I'm pretty sure it is because of the \ before the url but I can't try it without now. If I edit the file and play the game it keeps re-editing that file to put the old url in. ARRRGGGGHHH!

lespritdelescal
11-17-2010, 08:20 PM
I've updated the settings file but my scores arent uploading.
I'm pretty sure it is because of the \ before the url but I can't try it without now. If I edit the file and play the game it keeps re-editing that file to put the old url in. ARRRGGGGHHH!
Crap. Sorry all. I fixed the URL above, but I my game added the extra \ too, and I can post scores just fine.

Euphoric - I'm not sure how you're doing it, but exit out of the game, then modify the file. Start the game, then check the file. If it has changed, then change the file WHILE the game is running. Save the file, then restart the game.

Hopefully that works.

Euphoric Fusion
11-17-2010, 08:41 PM
Its ok mate it seems the game adds that \. I deleted my high score file and restarted the game and it seems to work fine.
Just remember you need to give the program full internet access for it to work too.

s0ad667
11-17-2010, 09:31 PM
Sweet, works perfect. Keep it up! http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_cool.gif

rlmergeuser
11-17-2010, 09:43 PM
argh i just cant get it to work. i opened the file and changed it :/ why is it still not sending informatinos? do i have to do this

FACEBOOK_UID=
SERVER=
FACEBOOK_NAME=

stuff too?

GameScrub
11-17-2010, 10:03 PM
Try a couple of things!

1. Close the game
2. Give the game access on your firewall
3. Delete your highscores file
4. Edit the Server_Send with http://www.trialshd.net/logs.aspx
5. Start game and play first track
6. Enter your name once track is finished
7. Continue to next track
8. Check website

Don't add special characters to the url, the game will modify it for you.

irpx
11-17-2010, 10:30 PM
using SERVER_NAME and SERVER_LINK will show a button on the leaderboards screen with the server's name. When clicked it will open a new window using the link as the address. The link doesn't have to be the same as SERVER_SEND so that you can use any web page for it.

Euphoric Fusion
11-17-2010, 10:37 PM
I have one question I hope the devs can answer.
I have linked my Facebook account to the game and when I finish a track and post a score it uses my real name by default.
However seeing as I am posting scores to a leaderboard I would rather use my gamertag (which people here know me by).
I know I can just delete the name and type my gamertag instead, but can I edit anything in the settings file so it always uses my gamertag instead? Can I change the Facebook name to my gamertag and it not affect my linking with Facebook if I leave the Facebook_UID value as it is?

JJtheGerman
11-17-2010, 10:39 PM
How long does it take for the game to send the game to the trialshd.net server?

Euphoric Fusion
11-17-2010, 11:01 PM
It should be pretty much instant.

Euphoric Fusion
11-17-2010, 11:11 PM
I have one question I hope the devs can answer.
I have linked my Facebook account to the game and when I finish a track and post a score it uses my real name by default.
However seeing as I am posting scores to a leaderboard I would rather use my gamertag (which people here know me by).
I know I can just delete the name and type my gamertag instead, but can I edit anything in the settings file so it always uses my gamertag instead? Can I change the Facebook name to my gamertag and it not affect my linking with Facebook if I leave the Facebook_UID value as it is?
I went ahead and tested this method anyway and it works http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_wink.gif
It still posts to my Facebook profile and no more having to retype my name for score submissions.

Euphoric Fusion
11-17-2010, 11:22 PM
There are a few tracks missing leaderboards from the Mountain Heights pack at the moment http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_sad.gif

mrcarnage666
11-17-2010, 11:47 PM
At last i got it right http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_smile.gif Thanks 4 the help. Lets keep on racing http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_cool.gif

GameScrub
11-18-2010, 12:04 AM
I have been messing around so some records might not have been uploaded properly. http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_redface.gif

QcChopper
11-18-2010, 01:10 AM
There are tracks missing form Trials Basic & pro too.

lespritdelescal
11-18-2010, 02:07 AM
How long does it take for the game to send the game to the trialshd.net server?
It should be instantaneous.

T4KShadow
11-18-2010, 05:08 AM
Not sure why but my game is fine on the menus, but as soon as I enter a level I'm in slo-mo! http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_confused.gif http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_lol.gif

A second is more like two, and tracks take for ever to finish, atleast I get more time to react! http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_mrgreen.gif

Not sure if it's the game or my computer, any tips?

jenkki
11-18-2010, 08:44 AM
Way to go Lesprit! Will update the FAQ and sticky this.

rlmergeuser
11-18-2010, 10:47 AM
hm. i kinda got it to work. i think. i just got #4 on the first track. but my game crashs all the time when i finish a track, and i actually just improved and nothing changed. mh

Edit: Kim 0:10.160
QcChopper 0:10.920
Euphoric Fusion 0:11.280


woooooot



Now.. after playing a while i think it works like this

I improve a track. game crashs. dont save to page
I improve a track. game crashs. saves to page
I improve a track. game crashs. dont save to page
I improve a track. game crashs. saves to page
I improve a track. game crashs. dont save to page
I improve a track. game crashs. saves to page

sounds a bit weird but yeah. another thing is. that allways when it actually DOES save it to the page. it shows me that Trials HD advertising

toonski1
11-18-2010, 04:02 PM
i dont have the high score file ive fully looked though every file reinstailed sevenal time its not there http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_sad.gif

RetiredRonin
11-18-2010, 04:08 PM
I see the Big Thrills ad every time, but I still can't get it to upload/show a score.

I think maybe my buddies at TrialsHD.net are messing with me on purpose to see how fast I turn from nice guy into a spittle spraying raving lunatic.

It's pretty close to that now actually.

irpx
11-18-2010, 04:59 PM
The file "user_settings.properties" is located in your user files folder, but NOT in the folder where you installed the game.

On WinXp it is usually "C:\Documents And Settings\Username\trialslegends\"

With WinVista/7 it should be "C:\Users\Username\trialslegends\"
The easiest way to get there is just to click on your username below the avatar image on the start menu and then open "trialslegends" from the folder which was opened. This works only with Vista/7.

The Game adds slash at the beginning of the url, this is normal and should not affect the outcome. The following line has been tested here and confirmed to be working:
SERVER_SEND=http\://www.trialshd.net/legends/log.aspx

RetiredRonin
11-18-2010, 05:16 PM
This is my exact "user_settings" file.


#Thu Nov 18 10:03:08 CST 2010
SERVER_SEND=http\://www.trialshd.net/legends/log.aspx
PREVIOUSPLAYER=Shifty
FACEBOOK_UID=
SERVER=
HELP=false
FACEBOOK_NAME=
MUSICVOLUME=1.0
SFXVOLUME=1.0
SERVER_LINK=NO_SERVER
TRACK_PAGE=1
SERVER_NAME=NO_SERVER
TOKEN=
FULLSCREEN=false

I have installed as a normal user, and then reinstalled as admin.

I have set Legends to always run with admin privileges.

I have totally allowed Trials Legends access to the network/internet.

I have edited the "user_settings" settings file about 50 times, and it always appears to be set and saved correctly.

I am at a loss. One of my friends said it's probably my crappy internet, but if I can play Halo Reach, and Black Ops, while in party chat on Xbox Live, then I should be able to send a small update file to a server that I can interact with perfectly fine all day for article writing and such.

Euphoric Fusion
11-18-2010, 05:35 PM
Does not linking a Facebook account to the game have anything to do with score submissions not working? Just a thought.

toonski1
11-18-2010, 05:39 PM
i found the file thanks and also how long does it take for the score to update i just got a top score http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_smile.gif

RetiredRonin
11-18-2010, 06:27 PM
i found the file thanks and also how long does it take for the score to update i just got a top score http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_smile.gif

It should be nearly instant. As soon as the time is shown and you enter your name + press enter, it should submit.

T4KShadow
11-18-2010, 07:06 PM
http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_cry.gif I was half way through the mountain marathon (Last thing I gotta do before I complete it)and after one of the sections it crashed and said something about memory. What's up with that!? http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_sad.gif

antng
11-18-2010, 09:09 PM
Would be greatly appreciated if you added the tracks that aren't on the leaderboard. Why didn't you put them up with the others by the way?

T4KShadow
11-19-2010, 12:38 AM
Just so some of you guys know, some of the leaderboards say "Lee Dyson", that's because I didn't realise it had changed because I linked my FB account. So yeah, that's actually me.

toonski1
11-19-2010, 12:41 AM
Just so some of you guys know, some of the leaderboards say "Lee Dyson", that's because I didn't realise it had changed because I linked my FB account. So yeah, that's actually me.
yeah same somesay thomas williams thats because i didnt change the name when i finished a track but didnt beat my score

rlmergeuser
11-19-2010, 05:37 PM
I still cant get this to work I did everything right

RetiredRonin
11-19-2010, 10:08 PM
I still cant get this to work I did everything right

Hello, welcome to my world.

rlmergeuser
11-19-2010, 11:25 PM
I have Windows XP Professional not normal XP does that make a difference

GameScrub
11-19-2010, 11:28 PM
Don't think so.

Try this just for a minute

1. Turn off game
2. Delete highscores file
3. Update the properties file to say http://www.trialshd.net/legends/log.aspx
4. Turn off your anti virus and adware programs, windows defender or windows firewall
5. Start the game, Play the first track, enter your name and play the second track
6. Check the website to see if it uploaded your information

If this works then your antivirus or adware program is blocking it.

rlmergeuser
11-19-2010, 11:38 PM
YES! I GOT IT http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_biggrin.gif

ok i changed the help=false to help=true and it worked http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_confused.gif

GameScrub
11-19-2010, 11:40 PM
awesome!

To tell you the truth I don't think they where ready to deploy the leaderboard system and I just jumped the gun on it. Glad to see you got it working.
http://forum.redlynx.com/forum/images/smilies/icon_e_biggrin.gif

Colors_of_Life
11-20-2010, 03:46 AM
Leaderboard link won't work for me.

T4KShadow
11-20-2010, 02:43 PM
Guys, your leaderboards have died.

GameScrub
11-20-2010, 05:36 PM
Yeah I bought the domain TrialsLegends.net and it messed things up or actually made things better haha.

#
#Sat Nov 20 09:34:05 MST 2010
SERVER_SEND=http\://www.trialslegends.net/log.aspx
PREVIOUSPLAYER=GameScrub
SERVER=http\://www.trialslegends.net//log.aspx
FACEBOOK_UID=
HELP=false
FACEBOOK_NAME=
MUSICVOLUME=1.0
SFXVOLUME=1.0
SERVER_LINK=http\://www.trialslegends.net/tracks.aspx
TRACK_PAGE=1
SERVER_NAME=TrialsHD.net Legends
FULLSCREEN=false

Make sure your info is like that and try again

Thanks for bringing this up to my attention!

lespritdelescal
11-22-2010, 08:28 PM
I just added the rest of the tracks to the leaderboard. Apologies for the delay on that. Please test and let me know in this topic if your scores aren't logging for those tracks.

les

antng
11-22-2010, 09:05 PM
I just added the rest of the tracks to the leaderboard. Apologies for the delay on that. Please test and let me know in this topic if your scores aren't logging for those tracks.

lesTHANKS A BUNCH! I'll try it out.

Edit: Works!

lespritdelescal
11-22-2010, 09:08 PM
Oh, I wasn't quite sure how to add the marathon tracks, so if someone from RedLynx could explain if there's a way to do that, please let me know.

irpx
11-23-2010, 02:23 PM
Marathon results are sent as a single track time just like all the regular tracks. It should be pretty straight forward when you have gotten the track id to be visible on the server side.

lespritdelescal
11-23-2010, 05:26 PM
Marathon results are sent as a single track time just like all the regular tracks. It should be pretty straight forward when you have gotten the track id to be visible on the server side.
Hi - thanks for your response. I actually just don't know where to find the hash codes for the Marathons. The rest of them show up in the Tracks subfolders, but nothing appears in the Marathon folder except for a thumbnail image.

Once I find out how to get the hash codes, i'll be able to add the others to the list.