PDA

View Full Version : I can't connect to any servers...



Blade_X_
08-22-2004, 05:37 PM
I just switched internet companies...from Rogers High-Speed cable, to Sympatico high speed DSL...unfortnately...i can't connect to any servers, and i was wondering if it had to do with the default ports and does anyone know any ports that work?

Blade_X_
08-22-2004, 05:37 PM
I just switched internet companies...from Rogers High-Speed cable, to Sympatico high speed DSL...unfortnately...i can't connect to any servers, and i was wondering if it had to do with the default ports and does anyone know any ports that work?

WTE_Dukayn
08-22-2004, 05:40 PM
forward port 21000 to your local IP if you've got a router, worked for me and a squadmate.

----------------------
WTE 2TG No. 68 Sentai
BANZAI!

Blade_X_
08-22-2004, 05:42 PM
I can't forward ports on this lame *** modem...it's a DHCP server, router and modem in one, the new speedstream from sympatico...unless you know of any workarounds?

lil_labbit
08-22-2004, 05:51 PM
do a start-program files - ubi sof - il2 sturmovik Forgotten battles/ setup.exe
http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_biggrin.gif

re-define (under the network tab) your connection
Speed - set to 56k
Port - set to 21000
IP - set to ANYYTHING BUT default http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_biggrin.gif (must be one of the numbers you can select there)

try again http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_biggrin.gif

if you have a router/multiple IP you CANNOT host on UBI
BUG THEM EMAIL THEM - NOTHING HELPS !!! TRY you'll see http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_frown.gif

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

Blade_X_
08-22-2004, 06:07 PM
I'm not tryin to host a server, im trying to connect to the WarClouds server. I tried what you suggested, and nothing. http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_frown.gif

Blade_X_
08-22-2004, 06:21 PM
Ok, i changed the port to 1911, and i connected to the CH Hangar dedicated server, but that's the only one that's working. =/

lil_labbit
08-22-2004, 06:41 PM
connecting to Warclouds???

Best way is by-ip (check www.war-clouds.net (http://www.war-clouds.net))
then by ase (all seeing eye) check http://www.udpsoft.com/eye2/index.html
or hyperlobby - check http://hyperfighter.jinak.cz/

now if ya can't connect now...

P.S. because of bull**** ubi service Warclouds does not run on UBI

AND DO NOT EVER CHANGE PORT ... 21000 NOTHING ELSE

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

Blade_X_
08-22-2004, 07:04 PM
I'm using, and have been usin ASE...for the past 2years...heh...but it doesn't seem to work unfortunately, it just hangs on waitin for server, and then boots me ;/

lil_labbit
08-22-2004, 07:09 PM
if ase boots ya - wow
get in contact with your ISP

but first try
run without any protection (dont make it long)
ASE for one does not have to be configured
IL2-FB does...
run il2setup in main FB folder
port 21000
ip - one of the numbers (NEVER default)
if ase dont connect to any server (try several) then it's an ISP (your Internet provider) issue - they might have firewall/ip blocker http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif external to you - ask them

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

Blade_X_
08-22-2004, 07:09 PM
Ok..now it says 'connection successful' but a split second later it says this:

the communication with the host is lost. Reason: you have been kicked from the server.


^ huh?

lil_labbit
08-22-2004, 07:12 PM
Also Warclouds has a 5 minute ban after 3 deaths on the server http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif could that be it ?

I also see ONE warclouds server active now http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif thats the western front server - that's WarClouds 2.04 USA/RAF Luft Western Front ( and it's full lol ) hehehe try that one when there is room and DO press the red/blue cycle arrows in the menu to update the servers http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

Blade_X_
08-22-2004, 07:20 PM
Nope, no 5minute ban...b/c i haven't played yet, heh. http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_biggrin.gif
As for contactin my ISP...already done...they're pretty dumb over there though, and are sayin nothing should be interfering with my connection...but obviously somethings up since it's not connecting. What's weird is that all my other games work fine. This is very weird indeed.

Blade_X_
08-22-2004, 07:21 PM
BTW< ASE isn't bootin me, it connects me to the server fine, it's when il2 is running that i get the boot. http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

lil_labbit
08-22-2004, 07:21 PM
I hope ya did turn off windows XP firewall? lol
and you DO need V2.04 (lower left when starting FB above the Loading... msg)

If you realy feel you have a problem connecting to Warclouds (alone that server!) and try it at least 1 day later some time(s) again! - then contact sparx @ www.war-clouds.net (http://www.war-clouds.net) (try the forum first http://www.vfs-22.net/phpbb2/ ) http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif

LOL and ONE AND FIRST check there is ROOM !
Warclouds plays 30 players now - if there are 30 in-game yeah - you can't join...

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

[This message was edited by lil_labbit on Sun August 22 2004 at 06:32 PM.]

[This message was edited by lil_labbit on Sun August 22 2004 at 06:35 PM.]

Blade_X_
08-22-2004, 07:38 PM
WinXP firewall is off...i have v2.04...and ASE auto-pings until there's room http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

It seems to be a connection problem...and it really sucks b/c i play il2 relgiously online. This blows. http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_frown.gif
Thanks for the help anyways.

lil_labbit
08-22-2004, 07:51 PM
lol WarClouds is the best http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

That's why it's full most of the time http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_biggrin.gif

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

Blade_X_
08-22-2004, 07:52 PM
I know, and I can't connect to the damn thing. http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_frown.gif

Tully__
08-23-2004, 08:53 PM
If it were a firewall or port issue you'd not be getting as far as the "Kicked by host" message. If those were the problems you'd be getting timeouts when you tried to connect, not kick messages after connection. It's something to do with the game settings or packet delays/losses I'd guess.

=================================================


http://members.optusnet.com.au/tully_78th/sig.jpg

Tully's X-45 profile (SST drivers) (http://members.optusnet.com.au/tully_78th/fb.zip)

Salut
Tully

Taylortony
08-24-2004, 01:37 AM
http://forums.il2skins.com/viewtopic.php?t=2420

Blade_X_
08-24-2004, 12:40 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Taylortony:
http://forums.il2skins.com/viewtopic.php?t=2420<HR></BLOCKQUOTE>

I downloaded the new .dll and still nothing, i get kicked out of EVERY server, except CH Hangar...this is extremely weird. =/

F19_Ob
08-24-2004, 01:04 PM
I dont know much about connectionstuff, but I seem to vaguely remember that if u connect to a server as "default" U will be kicked. If u were using ASE U probably know that, but anyway.

I also 'seem' http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-very-happy.gif (I always seem) to remember some similar issues with one FB patch? ...But if U have AEP and latest patches then this shouldnt be a problem.

hope U sort it out

Blade_X_
08-24-2004, 02:42 PM
I'm not connecting under default, i chose my Dynamic IP instead. http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif
And, i'm all patched up to 2.04...so...it's really a mystery, since i can connect to CH Hangar no problem. =/

F19_Ob
08-24-2004, 03:28 PM
and U have "set name" or callsign in ASE
under 'tools' and set name?
I know a few who forgot that and was kicked.

Blade_X_
08-24-2004, 03:49 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by F19_Ob:
and U have "set name" or callsign in ASE
under 'tools' and set name?
I know a few who forgot that and was kicked.<HR></BLOCKQUOTE>

BA AHAHAHAHAHAHAHHAHAHA
BA AHAHAHAHAHAHHAHAHAAH

THAT WAS IT, OMFG! THAT WAS IT! I CANT BELIEVE HOW SIMPLE....ugh...i feel like an idiot now, thanks for the reminder, hehe. :P

F19_Ob
08-24-2004, 03:56 PM
http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/59.gif
Well then, good for U......Now start rattling those machineguns and be happy.

http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-happy.gif

lil_labbit
08-24-2004, 04:03 PM
THATS a very good one F19_ S~

man I never thought of that one... LOL thanx mate!

but I thought he tried to connect through UBI too??
http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif

He said a magic word just now though "Dynamic IP"...

Some ranges work - some dont!
Check your IP and setting before entering game through SETUP !!!

how about that?

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

Blade_X_
08-24-2004, 07:14 PM
I was already popping p51's on the Warclouds server, hopefully i'll see some of ya'll that helped me there. http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif