PDA

View Full Version : 5 gigabyte patch, most likely freedom cry



AherasSTRG
12-18-2013, 02:07 PM
!!!!!important update!!!!!!!
4 hours ago someone asked ubisoft's twitter "when will freedom cry be available for the pc"
ubisoft's answer: "the team is finalising it at the moment. It will be available very shortly"
i am right now downloading a 5 gigabyte patch on my uplay launcher.
Physx effects also confirmed to be in-game. No nvidia statement available at present.

adventurewomen
12-18-2013, 02:20 PM
For the PC version.. I have no patch available for my Uplay or AC4, how was the patch available to you?

AherasSTRG
12-18-2013, 02:23 PM
For the PC version.. I have no patch available for my Uplay or AC4, how was the patch available to you?
Being a bit disappointed by the absence of the DLC yesterday, I thought of trying to complete some multiplayer achievements. I clicked on Multiplayer and it opened up the "Agree on license agreement thing". I ticked the box, clicked continue and it gave me the "you need to download these items before you can play online" warning. The items on the list were: Assassin's Creed 4 Black Flag and Assassin's Creed 4 Freedom Cry. I clicked "download now" and it started downloading. 89% atm (24 out of 27 gigabytes).

PhazeDelta1
12-18-2013, 02:24 PM
Steam just downloaded a 603 MB update for AC4.

AherasSTRG
12-18-2013, 02:25 PM
Steam just downloaded a 603 MB update for AC4.
Check to see if it is PhysX (look at the in-game settings).

Elebro2011
12-18-2013, 02:26 PM
Sorry for stupid question, what does this ,,PhysX" thing do?

AherasSTRG
12-18-2013, 02:29 PM
Sorry for stupid question, what does this ,,PhysX" thing do?
It's a physics accelateration engine designed for Nvidia GPUs only adding more realistic effects to particles, like smoke, snow, fire, cloth etc. Here are some examples:

http://www.youtube.com/watch?v=9q4yQbyur2c
http://www.youtube.com/watch?v=EWFkDrKvBRU

x___Luffy___x
12-18-2013, 02:30 PM
Sorry for stupid question, what does this ,,PhysX" thing do?

gives you horrible FPS.

PhazeDelta1
12-18-2013, 02:30 PM
Check to see if it is PhysX (look at the in-game settings).

Yes. The Physx particles option was added to the graphics menu. You have off, low and high to choose from. Still no Freedom Cry DLC..

PhazeDelta1
12-18-2013, 02:31 PM
gives you horrible FPS.

Maybe for you. My rig has absolutely no problems running Physx on high.

AherasSTRG
12-18-2013, 02:31 PM
Yes. The Physx particles option was added to the graphics menu. You have off, low and high to choose from. Still no Freedom Cry DLC..
Thanks a lot for the update. Do you own the particular DLC?

Elebro2011
12-18-2013, 02:32 PM
Oh good! More lags for me! yay!

Adamed91
12-18-2013, 02:33 PM
Maybe for you. My rig has absolutely no problems running Physx on high.

Unless you have SLI 780s/780ti/Titans I very much doubt that. I have a 780 and without Phys X I had pretty much constant 60fps such as running around in Havanna, now, with Phys X on high/low with no action going on I get between 25-35fps

PhazeDelta1
12-18-2013, 02:34 PM
Thanks a lot for the update. Do you own the particular DLC?

Yes. I have the season Pass

AherasSTRG
12-18-2013, 02:35 PM
Unless you have SLI 780s/780ti/Titans I very much doubt that. I have a 780 and without Phys X I had pretty much constant 60fps such as running around in Havanna, now, with Phys X on high/low with no action going on I get between 25-35fps
Hold your horses, people! There might be an official PhysX profile update for the game. Wait a bit before judging the optimisation of the feature.

Elebro2011
12-18-2013, 02:36 PM
Unless you have SLI 780s/780ti/Titans I very much doubt that. I have a 780 and without Phys X I had pretty much constant 60fps such as running around in Havanna, now, with Phys X on high/low with no action going on I get between 25-35fps


I own a gtx 660, which runs the game on max settings but on 1336x768 (facepalm)

AherasSTRG
12-18-2013, 02:38 PM
I own a gtx 660, which runs the game on max settings but on 1336x768 (facepalm)
It should. 660 is overkill for your res :p .

PhazeDelta1
12-18-2013, 02:39 PM
Unless you have SLI 780s/780ti/Titans I very much doubt that. I have a 780 and without Phys X I had pretty much constant 60fps such as running around in Havanna, now, with Phys X on high/low with no action going on I get between 25-35fps

II'm running 2x 680 Classifieds with a 650 Ti as a dedicated physx card.

Elebro2011
12-18-2013, 02:44 PM
It should. 660 is overkill for your res :p .

Meh. I run BF4 maxed out on 1920x1080. with 50-60fps.

AherasSTRG
12-18-2013, 02:46 PM
Meh. I run BF4 maxed out on 1920x1080. with 50-60fps.
Seriously? I do not own the particular game, but the benchmark tests I have seen around the web suggest that a GTX 760 plays the game at 45 FPS average on max settings.
EDIT: oh, I get it. Sarcasm...

Elebro2011
12-18-2013, 02:51 PM
Seriously? I do not own the particular game, but the benchmark tests I have seen around the web suggest that a GTX 760 plays the game at 45 FPS average on max settings.
EDIT: oh, I get it. Sarcasm...

Wanna know something funny? Im not kidding.

AherasSTRG
12-18-2013, 02:54 PM
Wanna know something funny? Im not kidding.
What are your settings? Is the resolution really at 1920x1080? Excuse my suspiciousness, it's nothing personal. I am asking these questions out of pure curiosity.

Elebro2011
12-18-2013, 02:59 PM
What are your settings? Is the resolution really at 1920x1080? Excuse my suspiciousness, it's nothing personal. I am asking these questions out of pure curiosity.

I dont own the game at the moment, but yes, all settings were max, resolution too. You should write me to pm, before we get reported lol.

AherasSTRG
12-18-2013, 03:07 PM
I dont own the game at the moment, but yes, all settings were max, resolution too. You should write me to pm, before we get reported lol.'
You are right. Back to the point:
Patch done! About to play Freedom Cry!! Have fun, people!

adventurewomen
12-18-2013, 04:52 PM
Being a bit disappointed by the absence of the DLC yesterday, I thought of trying to complete some multiplayer achievements. I clicked on Multiplayer and it opened up the "Agree on license agreement thing". I ticked the box, clicked continue and it gave me the "you need to download these items before you can play online" warning. The items on the list were: Assassin's Creed 4 Black Flag and Assassin's Creed 4 Freedom Cry. I clicked "download now" and it started downloading. 89% atm (24 out of 27 gigabytes).
Damn I don't play MP. :(

So I guess I'd have to wait for the update for a little while longer. :(

Black_Echo
12-18-2013, 04:59 PM
Seems its out for US only or what?
Nice work again Ubisoft. Available for some, but not for others....

medavroog
12-18-2013, 06:15 PM
Seems its out for US only or what?
Nice work again Ubisoft. Available for some, but not for others....

... just as usual, of course.
... even as a "Season's Pass" owner, I get no "Freedom Cry" ... and this does make me wonder why bother purchase the "Season's Pass" before-hand when I will not even get the PROMISED contents on the PROMISED time.

fiika
12-19-2013, 08:50 AM
I'm in Australia and it came through this early morning (about 15 hours ago)