PDA

View Full Version : flying over major cities is slow



yayitsaaron3
03-08-2004, 09:31 PM
I have an athlon 2400 a gig of ram and a 9700 pro @ 350/315 catalyst 4.1 and i get like 8 fps over leningrad and other large cities when im in the gunsight view (zoomed in) If any one knows any way to get better frame rates without changing the visibility distance id appreciate it

yayitsaaron3
03-08-2004, 09:31 PM
I have an athlon 2400 a gig of ram and a 9700 pro @ 350/315 catalyst 4.1 and i get like 8 fps over leningrad and other large cities when im in the gunsight view (zoomed in) If any one knows any way to get better frame rates without changing the visibility distance id appreciate it

Maple_Tiger
03-08-2004, 10:19 PM
Use 1024by768 resolution and try not to use high AA or AF. FB is optimized for 1024by768.

Also.

Right click on your desk top, click on properties, click on settings, click on advanced, click on your card, scroll down to Performance & Qualtiy Setings and change IMage settings to High performance instead of Qualtiy.

Scroll down to Direct3D and change the Mipmap detail level to BEst Performance.

Have fun...

Capt. 361stMapleTiger.

http://www.imagestation.com/picture/sraid78/pd6c878f0006c224805da6c9645408b41/fb291d3e.jpg

Proud member of the FBAA and Nutty Philosohpy Club.

arcadeace
03-08-2004, 10:19 PM
There are numerous adjustments. Try posting in Community Help. http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

http://www.onpoi.net/ah/pics/users/ah_222_1073167658.jpg

Maple_Tiger
03-08-2004, 10:25 PM
Also

Down load Ad-aware 6.0. This nice propgram will get rid of Spyware or spybots. Her is a link. It's also free and it works.

http://download.com.com/3000-2094-10045910.html?legacy=cnet

Capt. 361stMapleTiger.

http://www.imagestation.com/picture/sraid78/pd6c878f0006c224805da6c9645408b41/fb291d3e.jpg

Proud member of the FBAA and Nutty Philosohpy Club.

yayitsaaron3
03-09-2004, 09:05 AM
Thanks guys

k9oky
03-09-2004, 06:13 PM
OK MAPLE IMAGE SETTINGS YOUR TALKING ABOUT NVIDIA. RADEON 9700 PRO _ DO NOT TURN MIPMAP DOWN THE PERFORMACE STUPID IDEA AND LEADS TO CRAPPY GRAPHICS. RADEON 9700 PRO DEALS WITH THIS NO SWEAT, IVE GOT MINE @ 1600 X 1200 WITH 2 X ANTI ALIASING AND 8 X ANISTROPIC FITERING AND FRAPS MEASURES FRAMERATES DEPENDING ON WHICH VIEW, BUT NEVER BELOW 32FPS, MOSTLY 65FPS MAX 85FPS http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_razz.gif

yayitsaaron3
03-09-2004, 07:26 PM
is it my processor that slowing me down?
i get 5330cpu in aquamark3

clayman_52
03-09-2004, 07:48 PM
Interesting ... I too am running a 9800XT on a 3.2/1 gig etc ... AA4X and AF8X and the rest to "high performance" and hit 35 to 77+ FPS (avr 43) but never lower than 25.

Last night for the very first time in a LONG time I was attacking a huge B-17 formation over a city. Boy when we lit them up I crawled to a slide show. Haven't had that happen since my old 4200 card on a 1.8 / 512.

Now at 1024x768 I bet all would be fine ... but I like 1600!

http://home.comcast.net/~vclayman/Sig_at_Netwings_3.jpg

Maple_Tiger
03-09-2004, 10:36 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by k9oky:
OK MAPLE IMAGE SETTINGS YOUR TALKING ABOUT NVIDIA. RADEON 9700 PRO _ DO NOT TURN MIPMAP DOWN THE PERFORMACE STUPID IDEA AND LEADS TO CRAPPY GRAPHICS. RADEON 9700 PRO DEALS WITH THIS NO SWEAT, IVE GOT MINE @ 1600 X 1200 WITH 2 X ANTI ALIASING AND 8 X ANISTROPIC FITERING AND FRAPS MEASURES FRAMERATES DEPENDING ON WHICH VIEW, BUT NEVER BELOW 32FPS, MOSTLY 65FPS MAX 85FPS http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_razz.gif<HR></BLOCKQUOTE>



But FB is optimized for 1024by768. You will get better FPS with this resolution.

Any way.. The whole point of this thread is to help "yayitsaaron3"

No where in your post do i see anything that could help http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

Friends don't let friends buy CF3.

Capt. 361stMapleTiger.

http://www.imagestation.com/picture/sraid78/pd6c878f0006c224805da6c9645408b41/fb291d3e.jpg

Proud member of the FBAA and Nutty Philosohpy Club.

Maple_Tiger
03-09-2004, 10:53 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by yayitsaaron3:
is it my processor that slowing me down?
i get 5330cpu in aquamark3<HR></BLOCKQUOTE>


I know you may like high resolusion and AA and AF but these things will eat FPS. Basicaly you may need to find a happy mediom.

Try differant settings, experiment a bit and visit Black Vipers web sight. Get rid of thoughs sbybots that are on your system by installing Ad-aware or something that will remove them. These spybots take up CPU and memory usage.

When was the last time you defragmented your hard drive and cleaned your registry?

Capt. 361stMapleTiger.

http://www.imagestation.com/picture/sraid78/pd6c878f0006c224805da6c9645408b41/fb291d3e.jpg

Proud member of the FBAA and Nutty Philosohpy Club.