PDA

View Full Version : System requirements



Nqkoi_Gotin
07-10-2013, 08:28 AM
Kuby what will the system requirements be for the game? Please say: if you can play TSO or Anno online, you can play this one too. Because I play from work, where I have a proxy and a slow pc with some sort of integrated video, nothing much

Kuby.Tuby
07-10-2013, 12:50 PM
Hi,

We are currently have the following minimum requirements:

CPU:
Intel Pentium IV with 3.00 GHz
AMD Athlon 64 3000+ @ 1.8 GHz

RAM:
Windows XP: 2 GB
Vista, Windows 7: 2 GB

Graphics card:
Min. 128 MB RAM and DirectX 9 support

Most of the PCs connected to the internet should work :)

Nqkoi_Gotin
07-10-2013, 01:49 PM
Ok I have Directx 9 :D
WIll this video do:
Name: Intel G33/G31
Chip Type: Intel GMA 3100
Approx Total Memory: 384 MB

Kuby.Tuby
07-11-2013, 09:53 AM
Hi,
Although you may not be able to play with all details it should work with your graphic card. :)

BlackmoreBG
07-21-2013, 05:11 AM
I am wonder do you planmobile version of this game ?

Kuby.Tuby
07-23-2013, 08:23 AM
It is on our agenda but nothing we could confirm yet.
We keep it in mind when we design a new UI element, but a eventual decision has not been made.

BlackmoreBG
07-24-2013, 05:47 PM
Okey , thanks :)

Nqkoi_Gotin
10-23-2013, 01:58 PM
Hello. The PC with the Intel GMA 3100 video with 384mb (other requirments met) can not run the game.It loads, then it asks to allow acceleration, but it is allowed. In low graphics the http-rtt rate is 2000 and the game is just picture after picture. Can you not make lower option? Is this game playable on any integrated graphics card at all?

Kuby.Tuby
10-23-2013, 04:26 PM
Hi,

This has nothing to do with your graphic card. A high RTT shows that your internet connection is not fast enough. At least the connection to our servers are not fast enough.

Nqkoi_Gotin
10-24-2013, 08:36 AM
Oo thanks Kuby, perhaps this is good news. You mean my video is fine, but the slideshow is due to my connection? So..what are the internet requirements? And can you post a link of a site where I can test the internet connection if it fits the requirements? I think this is a useful subject, that is why I write here, but I will stop if you say so.

Kuby.Tuby
10-24-2013, 05:13 PM
Hi,

During this current phase not everything is set up as it would be when the game is live and released. Therefore it is not easy to say what kind of internet connection you should have. About 2.000er internet connection should be ok.
But as our server is currently located in london you should also have a good Ping to London.

Gorgota2011
10-27-2013, 09:31 PM
I would like to ask as to why the game is completely unplayable?.
Core 2 Duo 2.7GHz CPU, 4 gigs of DDR2 800MHz RAM, and a Radeon HD 4600 Series 1 GB video card in your computer's DirectX 10. I played well enough to add, because since the October update is that the tearing is unbearable, what is it really irritated now that I can not do anything about it.

Nqkoi_Gotin
10-28-2013, 09:06 AM
Hi Gorgota, as Kuby said the game is playable on almost any hardware. I have a slideshow experience also, but I try to play from an office PC, where I have firewall, proxy server and blocked ports. Although my internet connection is fast, my http-rtt rate is 2000. I think the reason is the method this game uses to allow even PC with a proxy and blocked ports to connect to the game server. But this method makes the connection very slow. At least this is my case I think, I am right Kuby?

Kuby.Tuby
10-28-2013, 11:27 AM
Hi,

Yes, usually proxy se3rvers are slowing down the connection to our servers. But unfortunately we can't really check if someone is using a proxy server or if his data is just traveling through strange ways.

Gorgota2011
10-28-2013, 06:19 PM
yeah me and that I can check this? because the setting is not enabled in the proxy section.

Kuby.Tuby
10-30-2013, 09:36 AM
@Gorgota2011: If you have access to the game you also have access to the test forum. You can find there some steps you can take in order to speed up the game :)