PDA

View Full Version : Help needed please XP 3 GIGS



bzc3lk
08-15-2007, 10:22 PM
Some time back I was told that Windows XP will only recognize up to 2 gigs of ram irrespective of the the amount of ram installed exceeding two gigs.If this is true,is there a way to modify XP to utilise the full amount of ram installed up to 3 gigs.Help would be much appreciated.

bzc3lk
08-15-2007, 10:22 PM
Some time back I was told that Windows XP will only recognize up to 2 gigs of ram irrespective of the the amount of ram installed exceeding two gigs.If this is true,is there a way to modify XP to utilise the full amount of ram installed up to 3 gigs.Help would be much appreciated.

Persecutor_352
08-15-2007, 10:53 PM
Windows XP is a 32 bit Operating System. It will recognize only 3 gigs of memory, sort of.

Try this site (http://www.dansdata.com/askdan00015.htm) for an understandable explanation of why and how to deal with it.

Hope this helps.