PDA

View Full Version : When I€m taking high G-forces the grey-out look wired.



PtrQll
11-07-2005, 10:20 AM
I could really need some help.
I€m new to the game and first I did not realise how important it was that you get the right patches. I have been using the program for a while before I noticed that I had problems.
Some aeroplanes was unflyable so was also some single missions. But the graphics was okey.
I found a thread on the Ubi.com forum and I followed the instructions.
http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/26310365/m/5581083643

I uninstalled FB+AEP+PF rebooted the computer. Shut down antivirus and firewall. Reinstalled FB+AEP+PF and the patches 303m, 401m and 402m (downloaded from http://www.airwarfare.com). Rebooted again and started the program. The problem with unflyable missions and planes was solved but I found that I got a new problem.
When I€m taking high G-forces the grey-out look wired. Instead of that the grey is closing in on you the screen is filled whith circles. Looks like you were looking through a prisma.
Can anyone help me out.

ATI X800XT 256MB, Catalyst 4.11 (1280x960,32bit, open GL)
Video setting on high, excellent, perfect and detailed.
CPU P4 55j HT L2/MB
MEM 2x 512

Thanks in advance
Peter

PtrQll
11-07-2005, 10:20 AM
I could really need some help.
I€m new to the game and first I did not realise how important it was that you get the right patches. I have been using the program for a while before I noticed that I had problems.
Some aeroplanes was unflyable so was also some single missions. But the graphics was okey.
I found a thread on the Ubi.com forum and I followed the instructions.
http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/26310365/m/5581083643

I uninstalled FB+AEP+PF rebooted the computer. Shut down antivirus and firewall. Reinstalled FB+AEP+PF and the patches 303m, 401m and 402m (downloaded from http://www.airwarfare.com). Rebooted again and started the program. The problem with unflyable missions and planes was solved but I found that I got a new problem.
When I€m taking high G-forces the grey-out look wired. Instead of that the grey is closing in on you the screen is filled whith circles. Looks like you were looking through a prisma.
Can anyone help me out.

ATI X800XT 256MB, Catalyst 4.11 (1280x960,32bit, open GL)
Video setting on high, excellent, perfect and detailed.
CPU P4 55j HT L2/MB
MEM 2x 512

Thanks in advance
Peter

hamselv2
11-07-2005, 02:10 PM
Your Catalyst driver for the graphics card is old (version 4.11).
Latest Catalyst driver version for ATI graphics cards is 5.10.

http://www.ati.com/

http://forums.ubi.com/eve/ubb.x?a=tpc&s=400102&f=49310655&m=387104825 (http://forums.ubi.com/eve/ubb.x?a=tpc&s=400102&f=49310655&m=387104825)

http://forums.ubi.com/eve/ubb.x?a=tpc&s=400102&f=49310655&m=322106181 (http://forums.ubi.com/eve/ubb.x?a=tpc&s=400102&f=49310655&m=322106181)

PtrQll
11-07-2005, 03:18 PM
Thanks a lot!!!!!!
Now it's woking okey and I'm back in buisness.
Can you point me in the right direction to find the best settings for the x800xt card.

hamselv2
11-07-2005, 03:46 PM
I only have first hand experience with NVIDIA cards, but you may find help here:

http://forums.guru3d.com/

http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/49310655/m/1101097862

http://www.angelfire.com/ultra/coastie0/IL2setup.html

http://www.airwarfare.com/tech/graphicsil2.htm#005

PCI Latency Tool:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=&threadid=121...page=10&pagenumber=1 (http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=&threadid=121190&perpage=10&pagen umber=1)