PDA

View Full Version : Chaos Theory LAG



CroCop_
07-30-2009, 12:19 PM
The problem is that my game laggs for <span class="ev_code_RED">15 seconds</span> when I shoot at enemies and when I perform
various actions,like jumping...The game DOESNīT LAG when the main character (SAM FISHER) is running,
walking or crouching and similare simply actions...

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


I am playing SPLINTER CELL - Chaos Theory on ACER 7730G notebook : -------->

- CPU : Intel Core2Duo P7350 2.00 GHz (3 MB L2 Cache)- 1066 MHz FSB...
- Graphic : NVIDIA GeForce 9600M GT 512 MB VRAM
- RAM : 4 GB DDR2 667 MHz
- HARD DISK : 320 GB HDD
- 17" WXGA LCD
- OS : Microsoft Windows VISTA ULTIMATE Service Pack 2 <span class="ev_code_RED">x32</span>



///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


My game version is 1.5 (the newest version...http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif)
<span class="ev_code_RED">I donīt have Starforce UPDATE</span> for VISTA,because I donīt like it....It can harm my notebook.
Instead of Starforce,I am using a NO-DVD patch.....<span class="ev_code_RED">Itīs the only way to run this game on VISTA x32. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif</span>



//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

<span class="ev_code_RED">My In-Game Graphic Settings are :</span>

Resolution : 1440 / 900 (Highest resolution)
<span class="ev_code_RED">EVERYTHING ON HIGH!</span> (AntiAliasing 8x,Antisotropic Filtering 16X,Vertical Sync and other settings are <span class="ev_code_RED"> ALL ACTIVATED</span> !!!!)


<span class="ev_code_BLUE">Shader Model Type : 3.0 ------->

---------> SHADER OPTIONS :

HOR RENDERING : OFF
-TONE MAPPING : OFF
PARALLAX MAPPING : ON
HIGH QUALITY SOFT SHADOWS : ON</span>

-- I am not using Nvidia Control Panel for Splinter Cell - Chaos Theory (PC)... --
-- I always disable my ANTIVIRUS,before running the game... --

Does someone knows how to fix this problem ?
This is constantly happening to me and I canīt solve this problem....http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

CroCop_
07-30-2009, 12:19 PM
The problem is that my game laggs for <span class="ev_code_RED">15 seconds</span> when I shoot at enemies and when I perform
various actions,like jumping...The game DOESNīT LAG when the main character (SAM FISHER) is running,
walking or crouching and similare simply actions...

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


I am playing SPLINTER CELL - Chaos Theory on ACER 7730G notebook : --------&gt;

- CPU : Intel Core2Duo P7350 2.00 GHz (3 MB L2 Cache)- 1066 MHz FSB...
- Graphic : NVIDIA GeForce 9600M GT 512 MB VRAM
- RAM : 4 GB DDR2 667 MHz
- HARD DISK : 320 GB HDD
- 17" WXGA LCD
- OS : Microsoft Windows VISTA ULTIMATE Service Pack 2 <span class="ev_code_RED">x32</span>



///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


My game version is 1.5 (the newest version...http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif)
<span class="ev_code_RED">I donīt have Starforce UPDATE</span> for VISTA,because I donīt like it....It can harm my notebook.
Instead of Starforce,I am using a NO-DVD patch.....<span class="ev_code_RED">Itīs the only way to run this game on VISTA x32. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif</span>



//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

<span class="ev_code_RED">My In-Game Graphic Settings are :</span>

Resolution : 1440 / 900 (Highest resolution)
<span class="ev_code_RED">EVERYTHING ON HIGH!</span> (AntiAliasing 8x,Antisotropic Filtering 16X,Vertical Sync and other settings are <span class="ev_code_RED"> ALL ACTIVATED</span> !!!!)


<span class="ev_code_BLUE">Shader Model Type : 3.0 -------&gt;

---------&gt; SHADER OPTIONS :

HOR RENDERING : OFF
-TONE MAPPING : OFF
PARALLAX MAPPING : ON
HIGH QUALITY SOFT SHADOWS : ON</span>

-- I am not using Nvidia Control Panel for Splinter Cell - Chaos Theory (PC)... --
-- I always disable my ANTIVIRUS,before running the game... --

Does someone knows how to fix this problem ?
This is constantly happening to me and I canīt solve this problem....http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

CroCop_
07-31-2009, 07:22 AM
Anyone knows a solution ?

SRVMobile
11-06-2009, 02:48 AM
Hi CroCop
Make sure you have the latest drivers for your card and try using the nvidia control panel set it to Chaos theory
hope this helps

BigMike05
12-15-2009, 02:44 PM
I have:
-AMD Athlon X2 4400+ (2.3 GHz)
-NVIDIA GeForce 8400 (graphics)
-4 GB RAM
-250GB HD
-and Vista

Our systems are similar in the fact that we have the same RAM, BUT, my processor is slightly faster, however YOU have a better graphics card.

I noticed the same thing with the lagging, but go to your options and change your shader model type to "1.1" and NOT "3.0"

this should help you out, worked for me, now it runs perfectly http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

~MIke

divya88
02-22-2010, 04:07 AM
<span class="ev_code_RED">*Spam Removed*</span>