PDA

View Full Version : Problems, more problems and even more problems...



No_Spells
05-22-2004, 10:02 AM
Ok, i am kinda mad now...

First when i bought my SC:PT yesterday and i got home i was all happiness but this ended after i instaled the game...

Just to start that 640x480 menu that its used to start the game and i cant change the resolution...well, but thats ok, i can live w/ that http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

Then i started playing the game and the grafics were HORRIBLE....then spent some hours turning on some filters (2xAA 4xFSAA) on the ATI control pannel then some other minutes changing the INI of the game to make it look better and FINALY i got it to looks just like the SC1 http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif (the slowdonws are the same also http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_razz.gif)

Now just when i thought everything was fine i just found MORE PROBLEMS...i will put them in order of importance...

1. I CANT PLAY ONLINE!!! When i join the lobby NO GAMES APPEAR!!! :0 I already saw MANY other pp w/ this same problem on the forum but NO SOLUTION FOUND TILL NOW!!! I have the newest version of the game (1.2).

2. Some stuffs on the wall are wierd, when i turn the scene arround they blink and disapear... I already turned on the Vsync on the control pannel and on the INI itself but the problem still happens ;(

3. My ingame menu have a gray border that dont efect the gameplay at all but is REALY anoying some times...theres a way of taking that off?

4. This i already told before but i would like to say it again... There is a way to make the first menu (were u choose multiplay or singleplay and credits) to work at a higher resolution?! By editing the INI maybe?!

For now this is all i can remember..

I am using a:
Atlhon XP +1700 palomino
MSI KT4 Ultra SR and i use the onboard sound
512mb DDR 333
ATI Radeon 9500PRO w/ cat 4.3 (the original)
HD w/ 40GB Seagate

Just to mention....YES i am using the VIA 4.1 drivers (not sure if the newst ones).

I also runed the DxDiag and NO problems were found...

I am waiting for ANY kind of help PLEASE!!! ;(

TKZ...Later.

No_Spells
05-22-2004, 10:02 AM
Ok, i am kinda mad now...

First when i bought my SC:PT yesterday and i got home i was all happiness but this ended after i instaled the game...

Just to start that 640x480 menu that its used to start the game and i cant change the resolution...well, but thats ok, i can live w/ that http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

Then i started playing the game and the grafics were HORRIBLE....then spent some hours turning on some filters (2xAA 4xFSAA) on the ATI control pannel then some other minutes changing the INI of the game to make it look better and FINALY i got it to looks just like the SC1 http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif (the slowdonws are the same also http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_razz.gif)

Now just when i thought everything was fine i just found MORE PROBLEMS...i will put them in order of importance...

1. I CANT PLAY ONLINE!!! When i join the lobby NO GAMES APPEAR!!! :0 I already saw MANY other pp w/ this same problem on the forum but NO SOLUTION FOUND TILL NOW!!! I have the newest version of the game (1.2).

2. Some stuffs on the wall are wierd, when i turn the scene arround they blink and disapear... I already turned on the Vsync on the control pannel and on the INI itself but the problem still happens ;(

3. My ingame menu have a gray border that dont efect the gameplay at all but is REALY anoying some times...theres a way of taking that off?

4. This i already told before but i would like to say it again... There is a way to make the first menu (were u choose multiplay or singleplay and credits) to work at a higher resolution?! By editing the INI maybe?!

For now this is all i can remember..

I am using a:
Atlhon XP +1700 palomino
MSI KT4 Ultra SR and i use the onboard sound
512mb DDR 333
ATI Radeon 9500PRO w/ cat 4.3 (the original)
HD w/ 40GB Seagate

Just to mention....YES i am using the VIA 4.1 drivers (not sure if the newst ones).

I also runed the DxDiag and NO problems were found...

I am waiting for ANY kind of help PLEASE!!! ;(

TKZ...Later.

No_Spells
05-22-2004, 01:50 PM
DAMM...just spent all this afternoon trying EVERYTHING POSSIBLE ON EARTH to make my problems go away whithout sucess...

All that was left to me was getting in contact w/ the tech suport and this forum...but I CANT FIND AND E-MAIL TO CALL THE TECH SUPPORT ;(

I will try by phone but i dont think they will be able to help me;(

Any kind of help would be appreciated once i cant play online at all and the other problems are anoying as well ;(

TKZ V MUCH....Later.

XyZspineZyX
05-22-2004, 02:02 PM
http://support.ubi.com/NR/exeres/000155ceggjqjyyxdrexmtxm/Support+Home+Page+Navigation+Template.asp?NRMODE=P ublished&NRORIGINALURL=%2f&NRNODEGUID=%7bC35EB575-9179-490B-9AB5-F31C5C94B4D4%7d&NRQUERYTERMINATOR=1&cookie%5Ftest=1

http://img13.photobucket.com/albums/v37/Blueice/war.gif

No_Spells
05-22-2004, 05:49 PM
Well dude...thanks for trying to help...but the FAQS and other stuffs from that page...i already tryed all of them at first place and no sucess either ;(

In the other hand the problem w/ objectics from the walls blinking seems to desapear...just on the criogenical fase i saw that and until now (just passed the train map now) the problems are not happening again....still its no fixed cause the sign "SORTIE ->" that appears on the wall SEVERAL TIMES on the fase i said before still blinks ;(

Another thing...on the train fase, when u get to talk to the bold guy, Fisher DO NOT HAVE EYES!!! :0 Its just a blank empty void...its like on the japanese cartoons when the guy gets mad u know?! Not that this is important, in fact it gave a REALY cool efect for the character http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_razz.gif Maybe this can be solved when i install my Cat 4.5, and i just havent installed it already cause some people have said that there is no shadows when u play w/ Cat 4.5, is that trouth???

Well...still hoping that a good soul will come to my rescue here in this topic http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

TKZ...Later.

[This message was edited by No_Spells on Sat May 22 2004 at 07:20 PM.]

No_Spells
05-23-2004, 02:58 PM
MAN...OMG!!!

WHY ARE THE graphics SO ****ED UP?!?!

The shadows seems like LEGO ones..

I already turned on EVERYTHING on the INI file (including 6x AA) and turned 4xAA 8xFSAA on the control pannel and still some times it seems like i am playing LEGO!!! http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_mad.gif

Later.

gnogtr
05-23-2004, 05:35 PM
You need the Catalyst 4.5 drivers.

<a><center>My system:

AMD 64 3400+ @ 2.30Ghz
1 gig of Corsair TwinX DDR PC3200 RAM @414Mhz
Radeon 9800 Pro video w/TV out core @450, mem @735
Windows XP SP 1
Microsoft Directx 9.0b
Antec TruePower TrueBlue True480 PSU
SB Audigy 2 ZS
LiteOn DVD+/-RW drive
Plexwriter CD-RW
Maxtor Diamond 9 160GB SATA hdd
2x Maxtor Diamond 9 80GB SATA on Raid 0 (160 GB)
Westerndigital 40 gig, 100 gig harddrives
Asus K8T800 mainboard
Creative 5.1 surround system
Swiftech liquid cooling system

Additional PC version help:

http://www.pcgamessource.com

<font color=ff0000>XIII Mod and Beyond Good and Evil Tech support mod</font color=ff0000></a>
<a href="mailto:gnogtr@yahoo.com">Drop me an Email</a></center>

No_Spells
05-25-2004, 04:42 PM
ok...WTF IS GOING ON WHITH THIS GAME?!?!?!? I thought UbiSoft had beta testers on the company!!! http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/784.gif http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/784.gif http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/784.gif

I will explain...now i am w/ 3 major problems:

1. I CANT PLAY ON THE INTERNET cause the games simple dont appear!!! http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/icon_twisted.gif

2. THERE ARE LEGO SHADOWS ON THE GAME AT ALL?!?!?! I just installe Catalyst 4.5 now (was using the 4.3) and now the entre game looks a bit better (seams that now the AA is on http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/35.gif) but the shadows are still LEGO LIKE in many places... (Fisher shadows)...

heres the normal shadows
http://hpp.ajato.com.br/cris.dias/SCproblem3.jpg

and now the LEGO one
http://hpp.ajato.com.br/cris.dias/SCproblem4.jpg
just poiting...this shadows is even good compared to some other ones...i just took this as an exemple...

3. Now when i thought my problems were enough i see that on the trainning map of the mercenaries theres a HUGE pixel covering a BIG area of the view on the very first part of the map that wasnt there before !!! See it for yourself and tell me if that is right...

http://hpp.ajato.com.br/cris.dias/SCproblem1.jpg

OMG...i am getting REALY frustated on how UbiSoft could make suck a cool game to become such a disaster...i dunno why but the word SACRED comes to my mind now...and who played it will know what i am talking about for sure http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/51.gif

At least theres STILL the litle gray line on the menus of the game but this is just litle anoying and is completely possible to live w/ it http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

PS: just to remember...the quality of the image is a litle messed up cause the original one had 100kb :0

TKZ for ANY kind of help...later.

[This message was edited by No_Spells on Tue May 25 2004 at 04:03 PM.]

IronLegionnaire
05-26-2004, 12:05 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>1. I CANT PLAY ON THE INTERNET cause the games simple dont appear!!!<HR></BLOCKQUOTE>

You behind a firewall or a router? I'm not, but I've been having the exact same problem since the patch. I used to play every weekend w/ my buddy, but I haven't been able to because of this http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_mad.gif

GeckoTH
05-26-2004, 06:13 AM
Yeah, I can't find any games online either. I've tried virtually everything....

I hope someone figures out a solution to this soon, 'cause there's a good number of us who can no longer play multiplayer! http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/52.gif

Crazy_Frezi
05-26-2004, 08:39 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by IronLegionnaire:
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>1. I CANT PLAY ON THE INTERNET cause the games simple dont appear!!!<HR></BLOCKQUOTE>

You behind a firewall or a router? I'm not, but I've been having the exact same problem since the patch. I used to play every weekend w/ my buddy, but I haven't been able to because of this http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_mad.gif<HR></BLOCKQUOTE>

Same problem. Nothing but splash screen appears.
I mean, splash screen comes up for 4-5 seconds, then disappears, and ... that's it... nothing...

HAS - Hide And Seek.
Our spies hide to be invisible and our merceneries seek to death enemies.

Ts.Wakkko
05-26-2004, 12:23 PM
1)turn off AA

2)the reson why you can't see games might be cos most people have 200+ pings and the filter is on 200 raise that to 500

3)they are shadows big woop! who looks at shadows in a stealth game?!!

No_Spells
05-26-2004, 12:33 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Ts.Wakkko:
1)turn off AA

2)the reson why you can't see games might be cos most people have 200+ pings and the filter is on 200 raise that to 500

3)they are shadows big woop! who looks at shadows in a stealth game?!!<HR></BLOCKQUOTE>

1. Man...the game looks HORRIBLE SUCK whithout AA...even the square boxes are lego like...

2. I already tryed that on 999 and not working...

3. Shadows are REALY important dude...playing w/ LEGO ONES is simple not cool ;(

TKZ...Later.

Ts.Wakkko
05-26-2004, 05:24 PM
aa isn't supported so there is no point having it on and if you want it to look better put it on a high res low graphics and i don't know about shadows mine are fine (i think) http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/crazy.gif

No_Spells
05-29-2004, 05:24 PM
OMfG!!!!!!!! WHAT THE HELL IS WRONG WHITH UBISOFT?!?!?!?

Man...i just remember the day clear as watter...i was on the computer store whith the money in my pocket and had to choose betwen UT2004 / BF:Vietnam / Splinter Cell...now i know the RUGE mistake i have made by choosing this one ;(

My single player is all ****ed up (graphical problems EVERYWERE) and my MP is unexistent...plus to that the customer care simple wont respond my question that i sent them on monday and they mailed to me "this question will be answered in 72hours tops!" AHAHHAHA...

Well...disapointment is just to litle to say what i am feling now and whith everyday that my question keeps unanswered and my problems keep anoying me, my anger gets bigger and bigger...

Just to end this i would like to say that this is the last game i buy from UbiSoft FOR SURE!!! ;(

Later.

gnogtr
05-30-2004, 09:34 AM
Look, AA isn't supported because of the lighting system in the game. If you read, you would know this. If you have a 9500 you should easily be able to run this game w/o AA and AF at 1280x1024 which will eliminate most jaggies, that's what I play it on. The Catalyst 4.4 drivers are supposed to have fixed the "lego" problem, I don't know if the 4.5 drivers helped or not. If you had the 4.4 drivers, AA couldn't be even forced in the game, so maybe you should use them. The 4.5 drivers are for the X800 series anyway.

&lt;a&gt;&lt;center&gt;My system:

AMD 64 3400+ @ 2.30Ghz
1 gig of Corsair TwinX DDR PC3200 RAM @414Mhz
Radeon 9800 Pro video w/TV out core @450, mem @735
Windows XP SP 1
Microsoft Directx 9.0b
Antec TruePower TrueBlue True480 PSU
SB Audigy 2 ZS
LiteOn DVD+/-RW drive
Plexwriter CD-RW
Maxtor Diamond 9 160GB SATA hdd
2x Maxtor Diamond 9 80GB SATA on Raid 0 (160 GB)
Westerndigital 40 gig, 100 gig harddrives
Asus K8T800 mainboard
Creative 5.1 surround system
Swiftech liquid cooling system

Additional PC version help:

http://www.pcgamessource.com

&lt;font color=ff0000&gt;XIII Mod and Beyond Good and Evil Tech support mod&lt;/font color=ff0000&gt;&lt;/a&gt;
&lt;a href="mailto:gnogtr@yahoo.com"&gt;Drop me an Email&lt;/a&gt;&lt;/center&gt;

mustang_93_2000
05-31-2004, 01:14 PM
Look, don't be mad. My UBI game Splinter Cell PT hasnt worked from day one. I think UBI soft tech support really sucks, especially over the phone!!! They really are of no help.
I will take all of this back if the game works after I get the new graphics and sound card reinstalled. My system is only 1 month old.
The same graphics and sound card will be put in, just a little newer.
Then I will try reinstalling my O.S.(Oh Sh*t). Not looking forward to that.
If I can do all of this for one UBI Game, then UBI should go out of their way to help me out.

James