PDA

View Full Version : December 7th 1941.......mission pack



fabianfred
02-04-2005, 05:54 PM
now at Airwarfare.com
http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif

by...'loon'

if you have a really fast...top... computer system....please let me know how it runs

mine is ...old....old....old

athlon XP2200+ (1800mhz)
1.5gb ram
geforce 4 MX440 128mb
XP pro SP1

http://forums.ubi.com/images/smilies/11.gif

fabianfred
02-04-2005, 05:54 PM
now at Airwarfare.com
http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif

by...'loon'

if you have a really fast...top... computer system....please let me know how it runs

mine is ...old....old....old

athlon XP2200+ (1800mhz)
1.5gb ram
geforce 4 MX440 128mb
XP pro SP1

http://forums.ubi.com/images/smilies/11.gif

T_O_A_D
02-04-2005, 07:29 PM
I'm blind, I don't see it in single play or Coop from this page http://www.airwarfare.com/Sims/IL2_PF/fb_pf_index.htm Link to page its on please.

plumps_
02-04-2005, 07:41 PM
http://www.airwarfare.com/Sims/FB/fb_campaigns_loon.htm

T_O_A_D
02-04-2005, 07:44 PM
http://forums.ubi.com/images/smilies/11.gif


WOW More than my rig can run 1 to 2 FPS sitting on the carrier.

I have a P4 2.4 HT
1 gig 3200 matches 512's
9800 pro 256
Audigy2

fabianfred
02-05-2005, 06:03 AM
the big version at airwarfare includes some sound files... I'm sending a smaller one without the sound files to the Ubi site...(Extreme one)

yes, on my com there are big pauses as the planes appear on the carriers for the first two missions.....but they are really only scene setters..... the main thing is the third mission.... the attack!...... and there are three versions of that for different computer specs http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif

TheGozr
02-05-2005, 03:31 PM
The installer is bad doesn't give you the choice of folder. http://forums.ubi.com/images/smilies/51.gif

GoToAway
02-05-2005, 03:53 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by T_O_A_D:
http://forums.ubi.com/images/smilies/11.gif


WOW More than my rig can run 1 to 2 FPS sitting on the carrier.

I have a P4 2.4 HT
1 gig 3200 matches 512's
9800 pro 256
Audigy2 <HR></BLOCKQUOTE>Same. It's unplayable for me. I peaked at 4FPS.

Dual 2.66GHz Xeon
1GB PC2700
GF 4 Ti4400
Santa Cruz

fabianfred
02-05-2005, 05:37 PM
well.... I think that even the best system will have to drop from the perfect settings to just excellent... and on my stated system it is certainly playable..(the third/main mission) ... when using the light version

I'm just trying out using installers for the first time.... haven't got it right yet.....
saying that... although there is no choice of folder... it will create a ubi folder followed by all the rest in Program files in C: drive......
you can then cut/paste it to where you want... http://forums.ubi.com/images/smilies/1072.gif

I'm not as proffesional as 'Extreme One' http://forums.ubi.com/images/smilies/cry.gif

TheGozr
02-05-2005, 06:49 PM
rgr yea work on it. i like the logo and the style .. a good go http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif

fabianfred
02-05-2005, 07:40 PM
a few pix..... http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif
http://img.photobucket.com/albums/v605/fabianfred/pearl_take-off0001.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v605/fabianfred/pearl_take-off0004.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v605/fabianfred/grab00003.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v605/fabianfred/fred.jpg

Van Alien
02-06-2005, 03:06 AM
UNPLAYABLE, even with a 6600 GT Athlon 3000+
sorry, there are far to much airplanes to run even the light version with satisfying framerates

fabianfred
02-06-2005, 06:38 AM
I started out with il2 on a P4 1.5ghz with 512 ram and TNT2 card....no probs..... now using what I say in my first post...
OK....I have always been guilty of cramming too much stuff into my missions....'cause I like it that way........ maybe I've got used to dropping into half-speed when it gets too busy... then back to normal when out of the thick of it (whatever is causing the stutter...AAA etc.) or when enough planes have been destroyed to make it easier.....

I think you guys with the good spec systems are trying this at your full out specs..... and are not prepared to drop out of perfect mode....

I know the first mission has a big pause whilst the planes are being born on the carriers.... and so has the second when each carrier loads planes three times for take-off.....

seeing the tests for graphic cards on sites like 'toms hardware' where my card is about 10 fps whilst the top ones are in the nineties or more........I'm sure at my present settings, but with a good card and better CPU I could run this mission OK....

thanks guys.... maybe I dont need to drool over those nice expensive bits anymore.....I can still have fun with what I've got http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif

jorgesoo
02-06-2005, 01:30 PM
I installed it at: "my IL2 FB folder\Missions\Campaign\IN\December_7th_1941" But it doesnt appear at my pilots carreer campaign in the japanise side.- I had to save it as a single mission and then I could fly it.-How can I make it appear as a campaign ?

fabianfred
02-06-2005, 05:56 PM
when choosing a new campaign you must open the IJN (imperial japanese navy) not the Japanese army folder.....

jorgesoo
02-07-2005, 12:57 PM
Now its OK, I was already in the IJN campaign, but selecting "japanese bomber pilot", and not "7 december 1941" which is the name of the new campaign.-
And by the way, in my rig (Athlon XP 2.7, Gforce 4 TI 4200), the full version is unplayable, the medium one in some circumstances is a slide show, and the light version is the only way to play it normally.-

fabianfred
02-08-2005, 07:37 AM
as I stated in the Read me file..... this whole Pearl Harbor thing is a bit difficult to play out as a normal type of mission....unless it is stripped down to nothing ....like the version that came with pF..
I guess that i dont really play the mission so much as watch the action......like watching your own movie.... but from any viewpoint you like (well...from any plane and static cam)
so dropping down to half speed to smooth things out isn't a problem
for those who want to make movies from it perhaps even going to quarter speed would be smoothest, as that goes well with 'Da vinci's' method of capturing the action...

fabianfred
02-16-2005, 06:18 AM
at this..... http://www.airwarfare.com/Sims/FB/fb_campaigns_loon.htm

there is now an even slimmer mission file for the third /main mission which you can put in your campaign folder...

everyone should be able to play this one...

planes in mission........
Attack!....... 202
medium........181
light..........143
lightest.......110

some pix in the PF forum screenies thread too....page 64 or 65 i