PDA

View Full Version : WHY CANT I JOIN ON MULTIPLAYER!!!



typhoon1972
11-28-2004, 02:07 PM
http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_mad.gif I have recently purchased the PF stand alone version. I was a CFS 3 pilot and bought this game to fly on line. I have a 1/2 meg broadband connection, no fire wall running. and can not join a game on UBI.COM. I keep getting not connected to server, time out !!! WHY. I take it there is an easy solution to this problem.. any suggestions? Im am starting to get P!$!d off with this game.
Typhoon

Jagdgeschwader2
11-28-2004, 02:39 PM
First of all I would highly recommend
Hyperlobby over the UBI.com service.
You can get it here:
http://hyperfighter.jinak.cz/

Second make sure your game is patched to
the current version.

If you use the UBI.com game
service it also needs to be updated and
you will have to create an account.
I would still highly recommend Hyperlobby.
With Hyperlobby you will have dozens of
servers to choose from.

Also one more thing if you
are using Norton Internet Security
go to the firewall config settings
and make sure that none of the UBI
services are in the blocked list.
Hope this helps.


http://home.earthlink.net/~jagdgeschwader26/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/jagdgeschwader2s.jpg

WTE_Dukayn
11-28-2004, 03:15 PM
Also in the IL-2 setup, under Network make sure it has selected the correct IP address (if you are going thru a router then there is usually 2 IPs to choose from).

You may also have to forward port 21000 to your local IP on the router.

typhoon1972
11-28-2004, 03:24 PM
Cheers guys,
now have hyperlobby but cant find the pf.exe file to change it to il2fb.exe. were is it? ive looked in the program files and cant see pf.exe. I have pf and pf_new. is it one of them?
typhoon

Athosd
11-28-2004, 06:27 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by typhoon1972:
Cheers guys,
now have hyperlobby but cant find the pf.exe file to change it to il2fb.exe. were is it? ive looked in the program files and cant see pf.exe. I have pf and pf_new. is it one of them?
typhoon <HR></BLOCKQUOTE>

Sounds like you have file extensions turned off in your explorer view options. The "pf" file in the game install directory will be pf.exe - rename that to "il2fb".
The "pf_new" file is for an alternate launching method currently on trial - no need to use it unless you wish to try out the new method (requires more memory, not so good for systems with < 1Gig, but may improve performance).

Cheers

Athos

typhoon1972
11-29-2004, 10:58 AM
http://forums.ubi.com/images/smilies/25.gif Cheers guys for the help . thats me up and running ill you in the sky's http://forums.ubi.com/images/smilies/icon_twisted.gif
Typhoon