PDA

View Full Version : Stats Reset?



bigtrav2006
09-23-2010, 12:26 PM
i just started up ruse again and it had me sign into ubisoft for the first time since i got the game. I was level 71 and now im level 1. just curious what happened to my stats?

Topspin_2005
09-23-2010, 12:33 PM
Originally posted by bigtrav2006:
i just started up ruse again and it had me sign into ubisoft for the first time since i got the game. I was level 71 and now im level 1. just curious what happened to my stats?

Seems the Elo rank system is working now for you http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/88.gif

By the way - I have the same ...

http://firstdayaow.web.officelive.com/images/Topspin2005_2.png

www.daysquad.de.tf (http://www.daysquad.de.tf)

[DAY] Squad on Facebook (please get fan of our site and part of these nice little community) (http://www.facebook.com/pages/DAY-Squadgaming/104299449610701)

Capt.Butthurt
09-23-2010, 12:34 PM
same here. Thought I'll be the first to report)

A few minutes before that ruse went... apepoop?

Not that I was an level addict, but I can't say I'm glad either. Only excuse I could accept is a major patch following the incident http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_rolleyes.gif

Alphie
09-23-2010, 12:42 PM
I dont really mind, its again a challenge to level :P

but when i looked in game, i am still lvl 33

Pulkn3st
09-23-2010, 12:42 PM
did i just lose my win streak in 1vs1 ranked for that ?

ricovp
09-23-2010, 01:00 PM
What Is happening i am 30 and now im level 1 ???

its not verry funny http://forums.ubi.com/images/smilies/blink.gif

warshark4355
09-23-2010, 01:05 PM
can't we just don't use the level system beside rank game. It seem silly to me to have a level system in a unrank game. If your level get reset for ranked game then that just sux. Look the the bright side blizzard reset their rank system 3 times so far.

Tyefen
09-23-2010, 01:48 PM
I recall when we didn't play games for stats and rankings.

De-syncing does not always mean it's lost, it is out of sync. If you ignored a message that warned you and still complained, well, that would probably be normal.

PersianImm0rtal
09-23-2010, 01:51 PM
I was also set back to LVL 1

Nuclear_Wessel
09-23-2010, 02:06 PM
Originally posted by Tyefen:
I recall when we didn't play games for stats and rankings.

De-syncing does not always mean it's lost, it is out of sync. If you ignored a message that warned you and still complained, well, that would probably be normal.

Then what did we play them for? Fun? Ha...oh, wait a minute.

Seriously though, this seems to be a cloud saving problem on Steam, and isn't unique to RUSE.

AbjectB
09-23-2010, 02:11 PM
Steam is broken, not connecting. Not syncing, every game having problems.

kierentod12345
09-23-2010, 02:13 PM
Yeah i cant connected to steam at the moment, steam's connection is horrible they still cant seem to get it right. Will they ever learn? Steam time is bad enough but the disconnections from games and that is a pain.

DT_CoNfuSioN
09-23-2010, 08:31 PM
I and all of my friends have their original levels.

Slayer-666-
09-24-2010, 01:10 AM
I was sent back to Lvl 1 too.

The Ruse.exe has not changed. The patch is not out yet as we are still testing.

We will have explanations about what happened asap.

Ubi_Wuzzi
09-24-2010, 03:11 AM
We're currently investigating on the causes of this issue and will update you as soon as we can.

As mentioned by Slayer -666-, there is almost no chance this comes from RUSE client since we haven't patched or modified it recently.


Deep apologies for this http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-indifferent.gif


Wuzzi
twitter.com/UbiLeak

Pulkn3st
09-24-2010, 07:17 AM
okay i have solution, yesterday i just change my steam download region to berlin and few games after that i lose my stats, and today i just go and change back to download region to london then lauch ruse again and, steam could show up and let me download my old stats back.

bigtrav2006
09-25-2010, 01:10 AM
luckily i play alot and am back up to lvl 34 but i would be at 80's prob by now http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

bookstorecowboy
09-25-2010, 01:19 AM
It would be nice if someone from the ubi or the ruse team could explain what caused the problem and why. Perhaps, even, an apology would be inorder. I was really enjoying this game and the level reset just bust my chops. The level 100 acheivement, is going to take some considerable time, assuming I don't get nuked back level 1 again...

Official explanation required.

Thorinbur
09-25-2010, 06:27 AM
I know it's not official, but: Your level is kept localy on your computer. Notice that your ranked level that is kept on ubisofts server stayed.
Eugen didn't change the game since release and it's not their fault. It's valve's fault and steam's synchronization. I turned of cloud for the time they had those problems and my level is still there ^^. I started to wonder if the connectivity problems aren't also Steams only fault.
I always liked steam and respected them but truth is they are way to happy adding new games to the system and looks like thay have really serious problems supporting them all. Truth is that even before ruse i was Playing A LOT of L4D and game was acting weird just like RUSE. So now we wait. But maybe apology is in place but for Eugen. Part of the community was aqusing them too soon (including me) and now it looks it's steam what broke the game. Only problems in RUSE are 2v2 which sometimes mies team, and will be patched with next patch. And i think that campaign which often break level designing rules and leaves very frustrating impresion. Beside that maybe some minor things, but other than that everyone agrees game is awesome, and if all the connectivity problems will go away this is in my opinion best RTS seeing daylight.

Slayer-666-
09-25-2010, 07:40 AM
Hi Guys,

I got my level back http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_cool.gif

Today, Steam client asked me to synchronise the steam cloud onto my local computer. I said yes.

There are still a lot of connection problems. I am afraid we cannot do anything about it at the moment, ruse.exe has not changed and the patch is still on testing.

All the best,

evizaer
09-25-2010, 08:05 AM
I wouldn't mind too much having my level reset. I'm only level 26 after winning 50/60 2v2 matches. (And most of the losses were due to steam crashes, cheaters, and people ninja starting games with bogus settings that I didn't want to play.)

The level ssytem is clearly not demonstrative of ANYTHING, considering very seldom does someone of higher level beat me and my partner at 2v2.

mazman34340
10-26-2010, 05:22 PM
Its not fun replaying the singleplayer campaign from scratch because of lost stats otherwise, your usually kicked from the multiplayer games...