PDA

View Full Version : Latest nVidia Forceware: v.7184



AJM2K3
03-11-2005, 06:57 PM
Anyone tried them? Problems, improvements?

AJM2K3
03-11-2005, 06:57 PM
Anyone tried them? Problems, improvements?

Chivas
03-12-2005, 09:36 AM
They work well for me with about 5 more fps.

ElAurens
03-12-2005, 01:48 PM
Are these beta drivers?

3.JG51_BigBear
03-12-2005, 02:58 PM
Yeah they're beta and two days after they were released 76.10 came out. They increased my frame rates but left me with black water in il2. Every other program has had a slight increase in performance with the new drivers and no major issues.

Chivas
03-12-2005, 04:19 PM
No they are not beta drivers. They were certified a few days ago.

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_71.84.html

SidCheshire
03-12-2005, 04:55 PM
Running 71.84 with WinME, seem fine..nice and smooth. Have always used latest drivers. http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-tongue.gif

ElAurens
03-12-2005, 04:57 PM
Yup, WHQL's from Nvidia.

Installed them this afternoon.

6800GT
Perfect settings
Water=1, Trees=2
Online on the Warbirds late Pacific server, over Guadalcanal...
4xAA, 8xAF
65fps avg.
And color saturation seems better, but I have no way to measure that, just a subjective scan with the Mk.1 eyeball.

theknightsofni
03-12-2005, 05:12 PM
still got white shadows with 6600GT http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

BPLIzard
03-12-2005, 10:33 PM
Good results here. Couldn't be happier.

Jersey_Seven
03-13-2005, 05:50 PM
Haven't had a good experience with these. They are the first NVIDIA driver that causes the machine (video, sound, keyboard, mouse) to freeze up for 5 sec to 30 sec at a time. Doesn't matter what the program is. If its 3D, its buggered.

I don't know if its because I'm using a 6800GT that comes overclocked from the mfg or something else. Had to go back to an earlier driver version.

Bucketrider
03-13-2005, 08:07 PM
I was on th eVGA forums to see what others experienced, cos I installed these and my 6800 GT went up 12 degrees (to 70 degrees) at idle! I can't be certain if those are actual or false readings - I've heard both. I'm not taking any chances tho'...back to 66.93

TgD Thunderbolt56
03-14-2005, 07:41 AM
I finally got these installed after an excessive amount of lockups, CTD's this weekend using the 66.93's. The IQ is better (for me at least) and I haven't run any real tests to see if indeed there IS an improvement in performance. However, I flew last night for an hour or so and must say initial results look quite good.


More later.


TB

Te_Vigo
03-14-2005, 08:02 AM
good drivers but more for fixing SLI bugs in some (LOMAC) games and other fixes for 6 series cards.
The release notes, note that temperature reportung is 20% higher than it should be.

If you can't find the familiar "Refresh Rate Overide" in the driver tab, set the required RF under the "Monitor" Tab after clicking on Advanced and you can check this in the driver tab under "Screen Resolutions and Refresh Rate"
I do believe that it is necessary to have the game RF set the same as the desktop RF for this to work properly.

BanaBob
03-14-2005, 10:54 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Bucketrider:
I was on th eVGA forums to see what others experienced, cos I installed these and my 6800 GT went up 12 degrees (to 70 degrees) at idle! I can't be certain if those are actual or false readings - I've heard both. I'm not taking any chances tho'...back to 66.93 <HR></BLOCKQUOTE>

My temps went up too, so I got rid of them, plus whenever i'd take a screenshot not matter how much aa or af I had turned up on the card, the screenie looked horrible? In game was good, so I don't understand this.
Also I went back to 66.81, is there any improvement with the 66.93's?

Bob

Beta21
03-14-2005, 02:20 PM
The reasons the temps are reported higher is becasue of a reporting bug in the driver...

This was a bug in the beta as well, here is a link to the forum

Latest driver release and bugs ppl reported (http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=47404)

DarthBane_
03-14-2005, 02:45 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Te_Vigo:
good drivers but more for fixing SLI bugs in some (LOMAC) games and other fixes for 6 series cards.
The release notes, note that temperature reportung is 20% higher than it should be.

If you can't find the familiar "Refresh Rate Overide" in the driver tab, set the required RF under the "Monitor" Tab after clicking on Advanced and you can check this in the driver tab under "Screen Resolutions and Refresh Rate"
I do believe that it is necessary to have the game RF set the same as the desktop RF for this to work properly. <HR></BLOCKQUOTE>

Refresh rate absence is the serious issue with these drivers, everything else is exelent (IQ and speed). I have 6800ultra.

Papa_K
03-14-2005, 09:21 PM
I went back to the 66.93 drivers.
Reasons:
(1) No refresh rate override settings
(2) "False" temp readings?
(2) Current Coolbits version inop with 71.84?

Since I was happy with the 66.93 drivers, I'll wait.

Papa_K

Te_Vigo
03-14-2005, 09:48 PM
Yes the lack of the old panel's Refresh Rate Overide tab could become a problem indeed. Especially for those who like to run the game at a different resolution to their desktop.
I have my desktop at 1024x768x32@100hz and run the game the same.
My game runs at 100Hz.
The release has a neat monitor calibration tool included as well

HW3
03-15-2005, 01:32 AM
The 76.10 Beta release notes say they have corrected the tempature reporting bug. Guru3d says this version will most likely be the next official NVidia release.

Cadet_Bobo
03-18-2005, 05:42 PM
I have an Nvidia GF4 Ti4800 x8 AGP running WinXP-SP2. The Guru 71.90 is a good one for me.

Bobo

Ironhorse65
03-26-2005, 05:28 PM
Hi,
I just installed these drivers into my nVidia GeForce 4 Ti 4600 and the improvement in speed is major. Not only in the game but also throughout my complete system.

fordfan25
03-26-2005, 05:30 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Bucketrider:
I was on th eVGA forums to see what others experienced, cos I installed these and my 6800 GT went up 12 degrees (to 70 degrees) at idle! I can't be certain if those are actual or false readings - I've heard both. I'm not taking any chances tho'...back to 66.93 <HR></BLOCKQUOTE>

yes thay made my idel temps go up to about 10.c higher than normal.were can i down load the 66.93 drivers i cant find them on nvideas web site

fordfan25
03-26-2005, 05:33 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by HW3:
The 76.10 Beta release notes say they have corrected the tempature reporting bug. Guru3d says this version will most likely be the next official NVidia release. <HR></BLOCKQUOTE>

im useing the 76.41 betas and thay are abouyt 3.c higher than my old drivers. so at least it was a helo.

heywooood
03-26-2005, 05:55 PM
the new drivers caused severe visual anomalies with my 6600gt - the water flashed black and the cloud rendering was screwed up as well...
rolled back to 66.93 hopefully the next nvidia driver will be right.

Jim81
03-26-2005, 06:51 PM
i didnt try 7184 and i swapped directly from 71.25 to 71.46 and no temperature bug and little more FPS !

Black Death Track 1024x768 image set on Quality and x2QAA

71.25 ---&gt; min 16 max 102 med 47

71.46 ---&gt; min 18 max 107 med 50

this results with asus 6800 gt 128 mb . athlon xp 2500 @ 2132 1 gb ddr 400 dual channel .