PDA

View Full Version : Torpedo reloading? Tried everything!



VTek33
10-16-2006, 08:50 PM
I'm on my 3rd patrol in a IID and my torpedos won't reload. I've tried doing the silent running thing and have made sure auto loading is checked. I've got 2 torpedo qualified guys in the tube room and the meter is about 2/3rds full. I can't figure out why they won't reload! I've sat with TC on for an hour thinking it was just taking a long time, but that wasn't it.

Any suggestions? Bug?

hueywolf123
10-16-2006, 08:56 PM
Only two guys? or is it fully crewed? Fill every space. BTW, it will take at least 15min real time to load 1 torpedo<div class="ev_tpc_signature">

http://i97.photobucket.com/albums/l239/Huey_Wolf/Huey.jpg
You can judge the character of a man by the condition of those around him.
http://i97.photobucket.com/albums/l239/Huey_Wolf/december.jpg

VTek33
10-16-2006, 09:02 PM
Fully crewed with 2 qualified guys. Ok, so even with TC on you're saying it will take a real 15 minutes?

Minoos
10-16-2006, 09:11 PM
Are you missing a weapon officer? Make sure that the green bar above the torpedo room is over 50%.

Check the crew fatigue (endurance)<div class="ev_tpc_signature">

http://img264.imageshack.us/img264/7010/u46progressik8.jpg

VTek33
10-16-2006, 09:45 PM
Yeah I've got a weapon officer and the green bar is about 70%. No fatigue on anyone either. So weird.

Minoos
10-16-2006, 10:00 PM
Very strange!
Have you tried to save and reload the game, just in case it would unlock the situation?<div class="ev_tpc_signature">

http://img264.imageshack.us/img264/7010/u46progressik8.jpg

VTek33
10-16-2006, 10:11 PM
I'll try that. Hopefully it works.

turnip_tick
10-16-2006, 11:18 PM
maybe i'm thick in the head here, but whats the silent running thing?
torps wont load if you are in silent running. If thats not what you meant then please disregard

VTek33
10-17-2006, 06:18 AM
Does crew placement have an impact? I know you need a torpedo qualified guy in the room and fully staffing it helps too, but I'm wondering if there's something else that needs to happen?

I'm about to just start a new career and not mess with buying a new crew. That's the only reason I can think of now why my torpedos won't reload.

Mittelwaechter
10-17-2006, 06:24 AM
Once someone had a problem with an open tube...<div class="ev_tpc_signature">


http://img386.imageshack.us/img386/5169/bannersscenteredhaveyounl3.jpg

There is no safe distance

tuddley3
10-17-2006, 07:48 AM
So to put all the answers in conclusion, DON'T be running silent, HAVE fully stocked crew in compartment, DON'T be submerged, make sure tubes are CLOSED, maybe qualify your WE in Torpedos and place him in the compartment.

Foehammer had written a thread about the perfect crew compliment, but I can't remember the order. Haven't seen much of him lately, he's too busy at Military School, or he could shed some light on this subject.

In the Weapons Management screen, place your cursor over the selected torpedo, and it will display how much time is left in the reloading procedure. You can TC to make time go by faster, just be careful about using TC in the middle of engagement.<div class="ev_tpc_signature">

http://i101.photobucket.com/albums/m65/tuddley3/SH3%20Sigs/SubsimForumSigGWXUBWA.jpg
Proud Member Of The Kreigsmarine 4th Flotilla (http://4thflotilla.proboards49.com/index.cgi) LuS Strelow's Personnel File (http://www.geocities.com/cowboy_todd68/temporarypreviewfile.html?1168682938890/Strelow.html?1168517823046)
Community Manual (http://www.communitymanuals.com/shiii/index.php?title=Main_Page)
VikingGrandad's JSGME Instructions (http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/9091085392/m/3461029123)
Tuddley's FileFront Page (http://hosted.filefront.com/Tuddley3) - Includes Randomization Pack with Intro Screens & Pinup Girls ! ! !