PDA

View Full Version : Renown Cheat/Exploit



aaronblood
09-19-2005, 03:51 PM
I noticed something the other day...

I wanted to purchase some accoustic torps; there happened to be 4 available. I picked up one and then went over to see if another new gadget was available before buying more. When I came back the other 3 were gone!

Hmmm... that's odd. So I left the torpedo loadout screen and came back to it again. Low and behold, there are 2 sitting there. Turns out every time you enter this screen it rolls the dice on how many of each type torp is available. If you want accoustics and see none just come back til they appear. If you want more than 1 or 2 just keep coming back to the screen. If you have lots of renown saved up you can actually outfit every torp on your sub with accoustics (not much fun, but you can).

Now here's the real cheat! Once you've bought all the torps you want (and spent a fortune), go back to the screen where you select to reload a saved career. If you load the same one you were just in, it doesn't reset the torp loadout (you get all the accoustics) but it puts back all your renown. So it cost nothing!

I haven't tested, but I half-suspect you could do the same thing when purchasing anything. Basically, without hacking any ini files, you could buy anything in the game and never spend a point of renown. I'll have to test that theory.

Maj_Solo
09-19-2005, 03:58 PM
Well then, I can say it "rolls the dice" everytime you click on the barracks, so, if you have plenty renown, you can buy two 200renown P.O.s, go out and in again and buy 2 more if you like.

And you say the same seems to be with the torpedoes..... ok ..... I think the picture is getting clearer how to software works ..... http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif

I know the sim remembers what you loaded into the tubes.

Can you do with torpedoes like I did with P.O.s, can you buy two of those babies, stick them in your tubes, go out, come back in and buy some more? http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif

You have to test that cause I dont have any active career where I have the oppurtunity to test this ....

W.Irving
09-19-2005, 04:10 PM
You can. You just have to choose another equipment upgrade category, and go back to the torpedoes.

Here's to cutting corners: http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_rolleyes.gif

Maj_Solo
09-19-2005, 04:13 PM
ok I understand, just flip the screens around and you get a fresh one, just flip to another category and flip back. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif

Here's to cutting corners: http://forums.ubi.com/images/smilies/53.gif (black Baccardi)

Kaleun1961
09-19-2005, 09:55 PM
I do that all the time when I need new officers. I get the best bang for the buck by buying an officer who has three qualifications. Then I go out and come back in and then there is another officer at the top of the list with three qualifications. I suppose you could rationalize it as you are in base more than one day between patrols. The officers\torpedoes would surely change on a day to day basis over several weeks.

3.JG51_Molders
09-19-2005, 09:56 PM
Heres something to try...go into your My Documents folder and into the SH3 folder. Open up your career and then a crewsettings.cfg. Somewhere i the middle you can give all the medals to every single crewman on your boat. I haven't tried it, but I'm sure it works.

bunkerratt
09-20-2005, 12:51 AM
did you try using wolfies tweek pack?..set your torp load every time ..also try using sh3 comander ..makes handing medals/promation/qualifications...good hunting

aaronblood
09-20-2005, 09:13 AM
Originally posted by bunkerratt:
did you try using wolfies tweek pack?..set your torp load every time ..also try using sh3 comander ..makes handing medals/promation/qualifications...good hunting

I've decided to boycott anything distributed in RAR format. When wolfie decides to zip it, like the rest of the world, I'll look at it.