PDA

View Full Version : PF 'STAND-ALONE installation' MP server support



Seirrah
10-25-2004, 05:49 PM
Can someone enlighten me as to how I can get a list of servers running PF standalone. Ubi.com does not have a room for the game, and I have no idea how to use hyperlobby (if that can be used on PF STAND ALONE) http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

The game advertises massive online dogfighting etc. But to a person that is new to the series and genre it is VERY UN-user friendly !

I currently do not own FB or FB:Aces, but I'm trying hard to get hold of them...until that what can I do?


This is not a moan, i'd just personally like a bit of help. But this should be taken seriously as the people I've introduced to this game have been a little peeved as they cannot get some MP action (unless a small server hosted by one of us) - maybe others feel the same


Seirrah

Seirrah
10-25-2004, 05:49 PM
Can someone enlighten me as to how I can get a list of servers running PF standalone. Ubi.com does not have a room for the game, and I have no idea how to use hyperlobby (if that can be used on PF STAND ALONE) http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

The game advertises massive online dogfighting etc. But to a person that is new to the series and genre it is VERY UN-user friendly !

I currently do not own FB or FB:Aces, but I'm trying hard to get hold of them...until that what can I do?


This is not a moan, i'd just personally like a bit of help. But this should be taken seriously as the people I've introduced to this game have been a little peeved as they cannot get some MP action (unless a small server hosted by one of us) - maybe others feel the same


Seirrah

Korolov
10-25-2004, 06:06 PM
For hyperlobby - assuming you have it (if not, go to http://hyperfighter.jinak.cz )

Select Forgotten Battles as your game, if it says it can't find your .exe file, then browse to your PF directory and tell it to use whatever the standalone PF exe is. Make sure you have a login made and password made (just type them in). Hit connect and you're on your own from there. To the left will be a list of servers - clicking one will bring up info. Most hosts put up their version in the text there.

Weather_Man
10-25-2004, 06:07 PM
There are several FB+PF servers in the FB room in Hyperlobby. There may be some standalone PF servers also, you just need to hunt for it. Though I didn't see any with a quick glance.

I agree, it may be better if Hyperlobby and UBI created a new room for PF standalone. That would avoid some confusion. Give it time though, it's just been released. I'm sure as the rest of us get the game things will sort itself out.

Seirrah
10-26-2004, 05:41 AM
I'll give it a go.

I'm desperately after FB and Aces , but I cannot find FB for love nor money ...but the expansion pack is available in many shops :S

TgD Thunderbolt56
10-26-2004, 05:47 AM
For those who have done it, can you tell me if the splash screen at start-up for PF is different depending on the type of install selected? (i.e is it the same start-up screen if I do an "add-on" install or "stand-alone" )

TB

fluup
10-26-2004, 06:02 AM
Hyperlobby searches for il2fb.exe. So what you should do is make a copy of your pf.exe and call it il2bf.exe.

I did this and now I can host my PF standalone server at hyperlobby.

RGJ
10-26-2004, 06:21 AM
TB,

The start screens are different, PF install you just get a PF screen, with a FB/AEP/PF install you get a AEP/PF screen.

RGJ

madsarmy
10-26-2004, 06:52 AM
Here you go TB

http://server5.uploadit.org/files/tommybomb-loadscreen.jpg