PDA

View Full Version : Please help, MY far cry keeps crashing and makes me wanna cry or break my comp



sebastian869
07-19-2004, 09:49 PM
I have a p4 2.8 ghz,512 gail mem,9800 pro 128 mem,c-media on board sound,2x 160 gig maxtor and one 18 gig scsi hd. I have done a clean install and installed the newest drivers for all hardware. I'm using catalist 4.7. I used msconfig and am not loading any apps during startup. I have plent of disk space. The problem i'm having is the game crashed for no reason. As i'm playing and everything is fine all of the sudden my monitor says no signal and i have to manualy reboot or i get a vpu error and at least then i can ctrl-alt-del out. I have never gotten a blue screeen.
Almost as bad i tryed making a SystemCfgOverride.cfg file and using parameters from another post. This made my problems worst now my graphics look like **** and i can or dont know how to undo this action.
Can some one please help me get back to square one then fix the crash prob?
If anybody has and questions or advise please let me know.

sebastian869
07-19-2004, 09:49 PM
I have a p4 2.8 ghz,512 gail mem,9800 pro 128 mem,c-media on board sound,2x 160 gig maxtor and one 18 gig scsi hd. I have done a clean install and installed the newest drivers for all hardware. I'm using catalist 4.7. I used msconfig and am not loading any apps during startup. I have plent of disk space. The problem i'm having is the game crashed for no reason. As i'm playing and everything is fine all of the sudden my monitor says no signal and i have to manualy reboot or i get a vpu error and at least then i can ctrl-alt-del out. I have never gotten a blue screeen.
Almost as bad i tryed making a SystemCfgOverride.cfg file and using parameters from another post. This made my problems worst now my graphics look like **** and i can or dont know how to undo this action.
Can some one please help me get back to square one then fix the crash prob?
If anybody has and questions or advise please let me know.

Ru.
07-20-2004, 02:54 AM
Mayvbe the best way to get back would be to uninstall completely and re-install.

When you uninstall, you should get the option to keep your savegames (copy them somwhere anyway, just in case). Re-install into the same directory and all should be well.

Have you tried underclocking your GFX card?

What is you PSU?

"Ru' speaks the truth" http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif (http://forums.ubi.com/eve/forums?a=tpc&s=400102&f=452106891&m=432104525&r=181109925#181109925)

"Apart from when he's flaming" http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_frown.gif (http://forums.ubi.com/eve/forums?a=tpc&s=400102&f=452106891&m=336108825&r=123100545#123100545) (Which was also the truth, by the way...)