PDA

View Full Version : Need Help With Editor



BBmasterchief
03-27-2004, 04:17 PM
Once I have placed the terrain and objects,how do I save and go into the map I created?

BBmasterchief
03-27-2004, 04:17 PM
Once I have placed the terrain and objects,how do I save and go into the map I created?

geno_604
03-27-2004, 04:31 PM
You can drop into the map right away with Control-G, or you can goto file>export to engine.. and it will export it.. and look under the correspoding map that it is. ie: ffa, TDM, Assault.

Van B.C. the place to be!

I am 89% addicted to Counterstrike. <a href="http://seanism.com/addiction/cs.php">What about you?</a>

R4PM0NK3Y
03-27-2004, 04:31 PM
File > Save
To play the map in the editor use CTRL + G. To play ingame, go File > Export to engine, then start game and type ` \map YOURMAPNAME.

AMD Athlon 64 3200+
MSI K8T Neo
ATI Radeon 9800 Pro 128MB
512MB Corsair PC3200 XMSC2PRO memory with activity LEDs
160GB HDD
RaidMax Scorpio case w/window and 10 80mm LED fans

BBmasterchief
03-28-2004, 06:15 AM
Thanks guys,but I still cant play the map in-game.When I hit CTRL+G it makes the map so that I can see it in the editor but I can not play in it.How can I make it so that I could just drop into the map and walk around in the map?One more thing,how do I place textures on the map?

antistar_
03-28-2004, 06:39 AM
Try placing a spawn point for your player, as sometimes you can't enter the map through control-g unless you have one.

aka Tim Partlett

BBmasterchief
03-28-2004, 06:47 AM
How do I place a spawn point?

BBmasterchief
03-28-2004, 06:51 AM
Ok I have placed a spawn point,now how can I get into the map so that I can walk around in it?

Machazereel_01
03-28-2004, 06:58 AM
I presume its a multiplayer map? what you do is save the map, then clone the mission, call it one of the following things: FFA(death match map) TDM(team death match) or ASSAULT (guess what that means =P) once this is done, delete "mission01" export to engine and save the map again, these steps worked for me, made it possible for me to load the map in the multiplayer menu.

Good luck.

antistar_
03-28-2004, 07:18 AM
If you started your level correctly, you really should be able to drop into it with control-g. Perhaps you should try starting another one, following the steps in the walkthrough on page 14 of the manual, so as to make sure you don't miss something vital.

aka Tim Partlett

Machazereel_01
03-28-2004, 07:35 AM
I think your misunderstanding what he wants, he does not want to test the map with the editor, he wants to load it with Farcry as in the game, NOT the editor...

BBmasterchief
03-28-2004, 12:47 PM
I found out how to play the map in the editor thanks to you guys but for somereason I cant get in the vehicles I place in the map.How can I place the vehicles so that I can use them in the map?Thanks again guys for telling me how to start the map.

Socket-man
03-28-2004, 01:00 PM
if im not mistaken chief, almost everything you asked in covered in the manual

Shask343
03-28-2004, 03:49 PM
yeah lol..manuals are your friends..yes i had to ask for help a fwe times but i mostly got alot of stuff down in the manual and on my own..

Leader of Final Roar http://www.freewebs.com/shask666/ (Now Recruiting)

antistar_
03-28-2004, 03:52 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>I cant get in the vehicles I place in the map.How can I place the vehicles so that I can use them in the map?Thanks again guys for telling me how to start the map.<HR></BLOCKQUOTE>

Make sure you are using vehicles from the Entity folder.

aka Tim Partlett