PDA

View Full Version : IL2 v1.22 Lockups



Choctaw111
01-31-2004, 04:26 PM
I have been having trouble with v1.22 locking up from time to time. I have never had a lockup since I bought IL2 when it came out back in 2001. What is the problem? Is any one else having this trouble also? I am running a P4 3.2 Extreme Edition with a GeForce 5950 with 2 Gigs of Ram. I haven't had a lockup on this machine with the previous versions.

Choctaw111
01-31-2004, 04:26 PM
I have been having trouble with v1.22 locking up from time to time. I have never had a lockup since I bought IL2 when it came out back in 2001. What is the problem? Is any one else having this trouble also? I am running a P4 3.2 Extreme Edition with a GeForce 5950 with 2 Gigs of Ram. I haven't had a lockup on this machine with the previous versions.

VW-IceFire
01-31-2004, 04:45 PM
They haven't really changed any significant components of FB in between 1.21 and 1.22. It may seem silly but it may be that the lockups are being caused elsewhere and it just so coincidentally happens that its also when you installed the patch.

Couple of things you can do:

1) Reinstall the patch.
2) Download the patch again and reinstall the patch (you may have a minorly corrupted download?)
3) Then if that doesn't work try reinstalling the game and then the patch (preferably 1.0 to 1.22 but that isn't always an option)
4) Read some of the tweaking sites for video cards, remove your drivers, run a driver cleaner and remove the drivers completely (all traces), reinstall the drivers...and then see what happens.

I'll say it again...as far as I can tell, almost nothing was significantly changed in the code. Some tightening of multiplayer code, some changes to the sound engine, but nothing significant in terms of new features that would cause instability.

For me 1.22 is running smoother than ever (*knock on wood*). This and the 4.1 Catalyst release have made me very happy in terms of the game working as its supposed to.

http://home.cogeco.ca/~cczerneda/sigs/temp_sig1.jpg
The New IL2 Database is Coming Soon!

CARBONFREEZE
01-31-2004, 10:25 PM
FB patch 1.22 causes more pauses when an aircraft spawns than earlier versions of FB.

At one time, I was getting no freezes/pauses, but now I get them every time someone spawns. Not an issue of machine power either.

Several other people I have played with online @ HL have noticed this as well.

Russian aircraft require skill to fly.
German aircraft require ten times that skill, and one hundred times the patience!

WUAF_CO_CRBNFRZ on HyperLobby

gooner1
02-01-2004, 01:50 PM
Actually it's probably youre graphics drivers, The only reason i say this is because i had the same problem with my geforce fx until driver 53.04

if you run a geforce base card try changing drivers over, remember to remove the previous driver before installing the new one

hope this helps

Steve

Wemic
02-07-2004, 03:57 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by gooner1:
Actually it's probably youre graphics drivers, The only reason i say this is because i had the same problem with my geforce fx until driver 53.04

if you run a geforce base card try changing drivers over, remember to remove the previous driver before installing the new one

hope this helps

Steve<HR></BLOCKQUOTE>

Actually, gooner, I have an ATI 9800 Pro and I'm getting lockups as well since the 1.22 patch. All my drivers are the latest. Trying to fly but getting stutters, lockups, etc. Wouldn't even run until a short while ago (cannot locate cdrom problem) Very weird.

Wemic

Politicians are like diapers...they have to be changed frequently and always for the same reason.
http://home.nycap.rr.com/wemic/Wemicsig.jpg

WUAF_Co_Hero
02-08-2004, 08:20 PM
Yeah, I must agree, I think graphics drivers are not it.

I know that Carbonfreeze has a really good setup, and I have a GF FX5700ultra here, w/ excellent drivers (no problems existed before 1.22). It is as Carbon said, every plane spawn creates a stutter. It seems much less noticible in FR rooms, where people aren't flat-spinning into the dirt quite so often, so that is where I've been flying lately.

Build a man a fire, keep him warm for a day...

Set a man on fire, keep him warm for the rest of his life.

RED_BEAR8
02-09-2004, 10:55 PM
well guys you are not alone i am having problems from time to time, In my case i have a reboot when the game finish to load a mission. off and online http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-mad.gif you could imagene me hands on joystick and throttle, and boom http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_mad.gif http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/icon_twisted.gif after 1.22 no problems at all. i gona try a reinstall of the game to see ...

i came here to see is there was some tread about this so guys i think 1.22 have some issues.

Ahhh!! last drivers ... Iam using the 53.04 on a gf 4 win xp sp 1 pluss updates and sound blaster PCI 512 with Kx drivers....

VW-IceFire
02-10-2004, 06:17 AM
Extreme measures for you guys then...uninstall the game. Save whatever you want. Then totally remove the IL-2 Directory. Reinstall the game. Install the 1.0 to 1.22 patch...and see if that does the trick.

When you install patches...sometimes the setup data becomes wrong. Sometimes its useful to initialize everything again...try that too.

http://home.cogeco.ca/~cczerneda/sigs/temp_sig1.jpg
The New IL2 Database is Coming Soon!

SeaFireLIV
02-10-2004, 06:23 AM
Just to chip in. I too was getting these problems, but changed graphic drivers to the standard Oleg mentioned. Since then no problem.

I know, you guys don`t think it`s drivers, but it could be.

SeaFireLIV...

http://img12.photobucket.com/albums/v31/SeaFireLIV/LAlowblue.jpg

Kwiatos
02-10-2004, 07:49 AM
Don't think so that it depend of drivers or clean instaling. I have now in 1.22 some freeezes and often when enemy plane are close and i want to shot. In 1.21 there are freezes too but less. In 1.2 beta there aren't freezes. I think there is smth with code. Many of my friends have freezes too.
I have Barton 2500+, Gf4600 128mb, Msi KT3 Ultra, 1GB Ram(333mhz), 60gb hdd, Win XP, 44.03 omega driver

RED_BEAR8
02-10-2004, 07:04 PM
Ok guys the problems is still with me on a fresh new install, but this time i know what is causing the problem. Is the cheat protetion of the game (speedhack), this program seens to be runnig also when the game is offline too.

well the case is that there are some MOBO that have a desing defect on PCI ISA briged and produced some jumps in the bus frequency (under heavy workload of it), this trigger it. In my case it produce the reboot. also i think is produceing the freezing when near others plane online

so go here http://forums.ubi.com/eve/forums?a=tpc&s=400102&f=23110283&m=947101661. on general fourum.

and here on Microsoft http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;274323.

Kwiatos
02-12-2004, 05:23 AM
So what to do?

RED_BEAR8
02-12-2004, 07:39 AM
well really i don`t know, http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_confused.gif on my case i went into bios and check every thing to do with the clock settings on it, i mean put all the settings to optimun no fast clocks, now my clock changes when down to 5 % when i enter a server.

but when the server is populated i got rebooted when the game is at 89 % of mission load that happens to me on the uk_dedicated server on hyperlobby (i think is because is scripted that means that the server have more work load). i have green bars indications on it. on the other hand on servers like virtualpilot 1 i have no problem.

i have an ssi base MOBO but it is not listed on the microsoft report, it doesnâ´t means it isn`t affected i know but why this reboot my sys http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_confused.gif i think there is something in the code that is not 100 % right.

WOLFMondo
02-12-2004, 07:42 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by CARBONFREEZE:
FB patch 1.22 causes more pauses when an aircraft spawns than earlier versions of FB.

At one time, I was getting no freezes/pauses, but now I get them every time someone spawns. Not an issue of machine power either.

Several other people I have played with online @ HL have noticed this as well.
<HR></BLOCKQUOTE>

Is this not to do with players spawning in game with custom skins/regiment badges?

I've noticed when I've run a server when players have used defualt skins there are far less of these freezes.

Wolfgaming.net. Where the Gameplay is teamplay (http://www.wolfgaming.net)

Kwiatos
02-12-2004, 10:15 AM
We play with disable skin download, i play VEF very often and have freezes usually when i close to the enemy and want to shooting http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_frown.gif