PDA

View Full Version : Anno wont start :(



ApoCMD
11-03-2015, 12:12 AM
Hey

I preloaded the Game, 1 Minute after Midnight (Germany) i startet the Game....nothing happens. the Monitor is black for 4 Seconds - Desktop...

ahhhhhhhhhhhhhhhhhh

Any log i can check?

Tach12341
11-03-2015, 12:18 AM
I just suck on DOWNLOAD im preloaded and it wont start or download

As below http://i.imgur.com/vI9kA6e.jpg

ApoCMD
11-03-2015, 12:20 AM
And no language selction. WTF?

Might the Game is not complte ready coded? ;)

Tach12341
11-03-2015, 12:35 AM
Help us please

PrinnerX
11-03-2015, 12:39 AM
Same here; I get a loading screen then get a black window and a crash to desktop

TROOPER181
11-03-2015, 12:41 AM
Same here; I get a loading screen then get a black window and a crash to desktop

same happening to me as above posters : could it be that the game isnt unlocked yet ?

PrinnerX
11-03-2015, 12:45 AM
Could just be that the servers are having trouble processing the massive load of people now trying to login to ANNO2205 and returns some authentification errors....wouldn't be the first game that would simply CTD instead of giving you an error message

TROOPER181
11-03-2015, 12:53 AM
i found a temporary fix :

go to Uplay and your profile ----> GO OFFLINE

the game starts then !

VincentTH
11-03-2015, 01:13 AM
i found a temporary fix :

go to Uplay and your profile ----> GO OFFLINE

the game starts then !

Works fine for me though!!! No need to go offline. Guess they fixed it?

Lippi62
11-03-2015, 02:04 AM
i found a temporary fix :

go to Uplay and your profile ----> GO OFFLINE

the game starts then !

It still crashes. Only difference is, that in offline mode no window to send a crash report appears.
Very disappointing. I will go to bed now. Good night.

ApoCMD
11-03-2015, 09:55 AM
I found a solution - for me.

I have a Gamer Laptop and i have 2 Graphiccards. Intel HD in the I7 Processor and a nVidia Gforce 780M.

The Game tries to start on the Intel HD, whats not working.

Solution: Go to the nVidia Controlpanel and choose the Anno2205.exe. Set the used GPU to the nVidia.

Save this and it works - for me.

lymphocytkiller
11-03-2015, 12:21 PM
HEY FRIEND,
same problem for me !!
To resolve --> go in games FILES --> anno 2205 --> Bin --> Win64 --> Anno2205 (.exe) --> right click --> EXECUTE WITH GRAPHICS PROCESSOR

That work's for me, sorry for my english =)

ShAyur16
11-03-2015, 01:35 PM
Запускается только оффлайн, а в онлайне черный экран и выкидывает. Сделал предзаказ просто ужас.

Lerilla
11-03-2015, 06:14 PM
lymphocytkiller
"To resolve --> go in games FILES --> anno 2205 --> Bin --> Win64 --> Anno2205 (.exe) --> right click --> EXECUTE WITH GRAPHICS PROCESSOR"

THX A LOT!!

thats works for me too ^^

the_purple_1
11-03-2015, 07:31 PM
how can i do this i have the same grphics card? ive gone to nvidia control panel but cant find anno2205.exe anywhere ??



I found a solution - for me.

I have a Gamer Laptop and i have 2 Graphiccards. Intel HD in the I7 Processor and a nVidia Gforce 780M.

The Game tries to start on the Intel HD, whats not working.

Solution: Go to the nVidia Controlpanel and choose the Anno2205.exe. Set the used GPU to the nVidia.

Save this and it works - for me.

LadyHahaa
11-03-2015, 08:19 PM
how can i do this i have the same grphics card? ive gone to nvidia control panel but cant find anno2205.exe anywhere ??

http://ladygames.de/2205files/nvidia.jpg

press that button Hinzufügen = add
choose your game from the upcomming list
save

TROOPER181
11-03-2015, 08:39 PM
Game still wont start when pressing PLAY in the Uplay to start the game when my profile is online.
Game only starts when i go OFFLINE in Uplay.
( I DONT HAVE A LAPTOP ) so suggesting to choose not the onboard graphics but my GPU is NOT a solution.
I have a DESKTOP PC i5 4690K@4.1 8GB DDR GTX 970 Sli Windows 10 64 bit

majorpar.
11-03-2015, 08:48 PM
Make sure you have set all privileges for uPlay.
Some basically enable administration rights when you launch uPlay.

TROOPER181
11-03-2015, 11:32 PM
Make sure you have set all privileges for uPlay.
Some basically enable administration rights when you launch uPlay.

done that game doesnt launch when im ONLINE in Uplay ..game launches when im OFFLINE in Uplay very very very strange..
btw framerate sucks in Ultra and AA OFF in 1920 x1080 with 2 GTX 970..already submitted a ticket plus DxDiag

Velianth_Imyn
11-04-2015, 06:30 AM
So, I picked the game up today, and was incredibly frustrated to find it not working. I did all the fixes that I could find, and eventually decided to try upgrading to W8 again (mainly because I was also having issues not being able to load Ryse: Son of Rome and wanted to see if going to W8 would fix that too).


Original OS: Windows 7 SP1
Updated To: Windows 8
Mobo: ASUS Maximus VIII Hero
GFX: nVidia GTX 780Ti Phantom
CPU: Intel i6700
RAM: 16GB DDR4
DirectX: 11

xfw55
11-04-2015, 08:32 AM
find .exe and set it to compatible mode for windows 8 it worked for me @@!

Glumin0x
11-04-2015, 05:18 PM
Same here, after having tried all potential solutions explained previously :(

MarkSteven34
11-04-2015, 06:06 PM
I found this tutorial here very helpful http://gameserrors.com/fix-anno-2205-errors-crashes-game-wont-start-performance-issues/ and now my game starts.

StealthPilot_
11-04-2015, 06:27 PM
I have tried everything that yous guys indicated as well as having my graphics card and my windows 10 up to date as well as all the drivers (because i saw on the internet that the problem could come from there). I sent the crash report today as well.
I also tried to download that help from MarkSteven34 but i can't download it because in my region (France) their is no offers, and i don't really trust that type of download.
If there is other way to make the game work it would be nice because i have been waiting this game for a long time. And that I m kind of disappointed to not be able to play it.