PDA

View Full Version : Please Oleg, for God sakes...



Cpt_Rio
03-08-2004, 08:05 PM
An official statement about this Time Out issue...
Even if no solution was found, just say something about it, I´m feeling totally lonely and hopeless here...I just can´t play online...

Cpt_Rio
03-08-2004, 08:05 PM
An official statement about this Time Out issue...
Even if no solution was found, just say something about it, I´m feeling totally lonely and hopeless here...I just can´t play online...

Sailor_Br
03-09-2004, 07:25 AM
Same here ..... and not even a single line to explain this major bug ... I'm not happy at all . no matter what we do , there's no way to get a fix for that , tried all possible settings .. no results , only Time Outs.
Please gives a light at this one .

Brazil Salutt !

http://forums.ubi.com/eve/forums?a=tpc&s=400102&f=63110913&m=542103262

ZG77_Nagual
03-09-2004, 11:14 AM
Maybe you fellers should read around a bit before you go gettin all dramatic

Gunner_361st
03-09-2004, 11:38 AM
There are several threads in the community help forum, guys. Go there.

I have the same problem. I learned that the way to stop the online timeout for me is to disable sound in Forgotten Battles.

Not an attractive option, but it will do until the patch comes out and hopefully fixes all this stuff.

Captain Gunner of the 361st vFG

http://home.comcast.net/~smconlon/wsb/media/245357/site1039.jpg

Oleg_Maddox
03-09-2004, 11:49 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Cpt_Rio:
An official statement about this Time Out issue...
Even if no solution was found, just say something about it, I´m feeling totally lonely and hopeless here...I just can´t play online...<HR></BLOCKQUOTE>

We found solution.
Too bad that many use old hardware... Measn some simple sound cards.

Tomorrow we will test with some group of testers for wich we will send the new dlls and they will distribute it around to these who like to test as well.

The if all will go Ok then we will include this correction in add-on.

Cpt_Rio
03-09-2004, 12:09 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Oleg_Maddox:
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Cpt_Rio:
An official statement about this Time Out issue...
Even if no solution was found, just say something about it, I´m feeling totally lonely and hopeless here...I just can´t play online...<HR></BLOCKQUOTE>

We found solution.
Too bad that many use old hardware... Measn some simple sound cards.

Tomorrow we will test with some group of testers for wich we will send the new dlls and they will distribute it around to these who like to test as well.

The if all will go Ok then we will include this correction in add-on.<HR></BLOCKQUOTE>

Thank you very much for the reply Oleg.
Can't wait to try those new DLLs.

ASH at S-MART
03-09-2004, 12:40 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Oleg_Maddox:
Too bad that many use old hardware... Measn some simple sound cards.
<HR></BLOCKQUOTE>Everything is relative.. So.. how old is old.. and how simple is simple?

I have a Sound Blaster Live.. it is about 2 years old.. So, relitive to that.. is that old? http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif

PS what Im really interested in is WHAT DO YOU RECOMEND? In that I will go buy it!! My PC is dedicated to IL2!! http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif Better yet, what sound card do you have in your PC Oleg? http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif

ASH at S-MART
http://www.thecobrasnose.com/images4/brucecampbellSMart.jpg

Future-
03-09-2004, 12:41 PM
"Too bad many use old hardware"

With all due respect, this almost sounds like it's our fault that YOUR product isn't working properly, whereas many other games have NO problems like that.

S!

P.S.: I'm using a 1-year-old Hercules Gamesuround Fortissimo 3 sound card... so as Ash asked, WHAT is old, and WHAT is simple?


- Future

Commanding Officer of the 530th Bomb Squad
380th Bomb Group 5th AF USAAF

http://invisionfree.com:54/40/30/upload/p1083.jpg

Visit us at http://members.tripod.com/tophatssquadron , home of the 310th FS and the 380th BG

ASH at S-MART
03-09-2004, 12:47 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Future-:
"Too bad many use old hardware"

With all due respect, this almost sounds like it's our fault that YOUR product isn't working properly, whereas many other games have NO problems like that.

S!

P.S.: I'm using a 1-year-old Hercules Gamesuround Fortissimo 3 sound card... so as Ash asked, WHAT is old, and WHAT is simple?
<HR></BLOCKQUOTE>Was kind-o-thinking that myself.. what with the HISTORY of bad sounds in IL2 that "old hardware" swipe was a pretty bold statment! But I really dont care! What I do care about is making it work.. And if their software is *targeted* for a specific sound card.. PLEASE TELL ME WHICH ONE SO I CAN GO BUY IT!! And then do the RECOMENDED drivers thing like they do for the VIDEO CARDS.

ASH at S-MART
http://www.thecobrasnose.com/images4/brucecampbellSMart.jpg

arjisme
03-09-2004, 01:35 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Future-:
"Too bad many use old hardware"

With all due respect, this almost sounds like it's our fault that YOUR product isn't working properly, whereas many other games have NO problems like that.
<HR></BLOCKQUOTE>
I think this is more an example of the language barrier leading you to read something as being said when it was not.

I read his comment as a lament that older hardware is out that does need to be supported. More like self pity for having to maintain backward compatibility. Even MS suffers with this.

Future-
03-09-2004, 01:50 PM
"I read his comment as a lament that older hardware is out that does need to be supported. More like self pity for having to maintain backward compatibility. Even MS suffers with this."

Well, this certainly doesn't apply to my sound card, unless driver support nowadays runs out after about one year max. after the initial release of a hardware component...
And again, how come other new games don't have these problems?


- Future

Commanding Officer of the 530th Bomb Squad
380th Bomb Group 5th AF USAAF

http://invisionfree.com:54/40/30/upload/p1083.jpg

Visit us at http://members.tripod.com/tophatssquadron , home of the 310th FS and the 380th BG

Willey
03-09-2004, 01:53 PM
Interesting that it's obviously related to sound. Too bad that I've got that problem, 2. But not sound related. I get a "Timeout ." just as I enter the select plane screen when having Perfect landscape details on. Also, the game just freezes up after ~10mins. I needed to disable Perfect to have a clean, stable AEP. Maybe those 3.7 cats aren't any good anymore. But I get stutters with everything more recent... up to a whole minute.

ADeadHorse
03-09-2004, 02:07 PM
I've read that Audigy 2 has a near-perfect track record with AEP. Every thread I've read about this has posts in it claiming that PCs using Audigy 2 doesn't ever have timeouts. In fact I'm going to get one myself tomorrow, since I already got a gift cert. for Best Buy.

ASH at S-MART
03-09-2004, 02:13 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by ADeadHorse:
I've read that Audigy 2 has a near-perfect track record with AEP. Every thread I've read about this has posts in it claiming that PCs using Audigy 2 doesn't ever have timeouts. In fact I'm going to get one myself tomorrow, since I already got a gift cert. for Best Buy.<HR></BLOCKQUOTE>Cool! Now.. Audigy 2.. That is a Creative Lab's *product* Sound Blaster *line* right? And if I remember right.. the big (only) difference is it is 24bit vs. 16bit of the earlyer Sound Blaster versions?

ASH at S-MART
http://www.thecobrasnose.com/images4/brucecampbellSMart.jpg

Tvrdi
03-09-2004, 02:39 PM
U have Audigy and still have timeouts...

but it seam that this thing works..try it...

XP users:
control panel ----&gt; Sounds and audio devices
----&gt; Volume (speaker settings) -----&gt; Advanced
----&gt; Performance ---&gt; lower your hardware acceleration (moving the slider by one step to the left).....

hope this works for others until Oleg makes some new dlls for sound

Tvrdi
03-09-2004, 02:40 PM
I wanted to say that I HAVE Audigy :-)))

WUAF_MJ_Prop
03-09-2004, 04:01 PM
i got a s/b audigy running in max dx settings ive timed out maybe 4 times, rejoined and dosent time out afterwards, try updating drivers too, that may help

LimaZulu
03-09-2004, 04:01 PM
Extigy here and no time outs. I did however have to fiddle with the sound settings to get the sound to work at all.

LZ

HQ1
03-09-2004, 07:24 PM
i use audigy2 sound card never met this problem.

Recon_609IAP
03-09-2004, 07:26 PM
I have new hardware - Audigy 2 and I still timeout.

Oleg, please include me in the dll testing please

S!
609IAP_Recon

http://www.leeboats.com/609/sig/609_recon3.jpg
Agnus Dei, Qui Tollis peccata mundi, Miserere nobis. Dona nobis pacem
http://www.jarsofclay.com/

Hunter82
03-09-2004, 08:11 PM
Audigy 2 + latest drivers. Clean FB Boxed install + AEP. Not 1 time out has happened to me.

==============================
Mudmovers (http://www.mudmovers.com)
ATI Catalyst Beta Tester
Catalyst Feedback (http://apps.ati.com/driverfeedback/)
Catalyst Driver Download (http://www.ati.com/support/driver.html)
==============================

VFS-22_SPaRX
03-09-2004, 11:35 PM
http://forums.ubi.com/eve/forums?a=tpc&s=400102&f=63110913&m=265101862

I found out some more interesting info on this timeout issue. Would be helpful if some of you could check this on yoru systems as well.