PDA

View Full Version : How do you go online



bomber1303
01-27-2004, 08:08 AM
Hi i am a newbie to the game and wondered how you get to play it online if you even can
Thanks

BOMBS AWAY!!!!

bomber1303
01-27-2004, 08:08 AM
Hi i am a newbie to the game and wondered how you get to play it online if you even can
Thanks

BOMBS AWAY!!!!

SpinSpinSugar
01-27-2004, 08:14 AM
You certainly can.

There are three main ways of doing so.

Either

a) The Ubi.com gaming service which is (from memory) probably installed with the game. I've never used this but it's probably a simple way to start.

b) Hyperlobby. A lot of us on these boards fly there. You will need to download a client from the hyperlobby (http://hyperfighter.jinak.cz/) website. Once you have created an account (at the site referenced) and installed the client, it's simply a matter of loading it up and clicking on a game. Et voila!

c) direct IP adress gained from a friend running a server, which you can then type into the multiplayer URL box within IL2:FB whilst the game is running.

Cheers and welcome!

SSS

kamiclone
01-27-2004, 08:15 AM
chttp://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif how do you get the IP from the other friend

SpinSpinSugar
01-27-2004, 08:23 AM
Kamiclone, erm, not quite sure what you're after here -

a) Find a friend with IL2:FB.
b) Get them to supply their computer's IP address via email, telephone, messenger, voice server, etc.
c) write it down.
d) type it into the join multiplayer game box from the IL2:FB menu, complete with the port number.

Hope that helps http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_smile.gif

SSS

kamiclone
01-27-2004, 08:27 AM
b) thats what i mean SPIN. How do they find ther IP. My friend made a server. Now i want to join it. SO how does he find it in FB? You know like in Counter-Strike you pull down the console and type /status. That gives the entire info on the server, you know. SO how does he do that in FB?

SpinSpinSugar
01-27-2004, 08:32 AM
Erm, easiest way would be to find out their IP BEFORE launching FB (I know no way of doing it within the game, someone else might).

I use ipconfig from the command prompt before launching an FB server, and take note from there.

Cheers,

SSS

Tully__
01-27-2004, 08:48 AM
Just to be complete, there's also gamespy and AllSeeingEye

=================================================

http://members.optusnet.com.au/tully_78th/Corsair.jpg (http://www.mudmovers.com/sturmovik_101/FAQ.htm)

IL2 Forums Moderator
Forum Terms of Use (http://www.ubi.com/US/Info/TermsOfUse.htm)


Salut
Tully